Voda kot element, voda kot vir

K18 | ostalo | razstava

Rezidenčni program SobaZaGosteMaribor bo gostil italijanskega interdisciplinarnega umetnika Claudia Beorchija, ki bo med rezidenčnim bivanjem v Mariboru preučeval naravne in urbane krajine. Osredotočal se bo predvsem na kompleksen odnos med ljudmi in vodo, natančneje na teritorialni kontekst Maribora in reke Drave.

Predmet Beorchijeve raziskave je pokrajina, kot zapleten sistem ter habitat človekovih dejavnosti. Med rezidenčnim bivanjem v Mariboru bo umetnik preučeval naravne in urbane krajine, natančneje  kompleksen odnos med ljudmi in vodo: "Voda v odnosu do človeka spremeni svojo naravo in iz elementa postane vir. Ta trenutek preoblikovanja vzbuja zanimiva teoretična in poetična vprašanja." Projekt se bo neposredno odzival na teritorialni kontekst Maribora in reke Drave.


Claudio Beorchia je interdisciplinarni umetnik iz Italije. Diplomiral in magistriral je iz umetnosti in oblikovanja na Univerzi Iuav v Benetkah in Akademiji lepih umetnosti v Milanu. Doktoriral je na oddelku za Oblikovanje in planiranje v kompleksnih okolj na Doktorski šoli Univerze Iuav.

Beorchia je razstavljal v številnih razstaviščih v Italiji in v tujini, med drugimi: Trienale v Milanu, Hangar Bicocca v Milanu (Italija), Palača Ducale v Genovi (Italija), Bienale v Nakanoju (Japonska), Fundacija A.M. Qattan (Ramala, Palestina), ter Armenskem centru za sodobno eksperimentalno umetnost v Jerevanu (Armenija).


O rezidenčnem programu SobaZaGosteMaribor

SobaZaGosteMaribor je program nevladne organizacije Pekarna Magdalenske mreže, ki od leta 2011 v Mariboru ponuja rezidence za slovenske in mednarodne umetnike. S poudarkom na sodobnih vizualnih umetniških praksah, podpira predvsem družbeno angažirane, hibridne in eksperimentalne projekte ter projekte, ki se navezujejo na lokalni družbeni, kulturni, zgodovinski ali politični kontekst. V načinu delovanja se program nagiba k odpiranju ustvarjalnih procesov, negovanju dialoga in vzpostavljanju neposrednega stika z lokalnimi skupnostmi, prevpraševanja uveljavljenih predstavitev umetniških del in spodbujanju sodelovanja z lokalnimi umetniki in producenti.


Producent: Pekarna Magdalenske mreže

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava