Priporočamo
glasba | Koncert
 Kupi vstopnico

Edinstveno potovanje skozi strastno glasbo!

Makedonski virtuoz na kitari se na Festival Lent vrača v družbi vrhunskega orkestra ter zbora nacionalnega folklornega ansambla Tanec, s katerim ga druži globoka predanost glasbeni tradiciji Severne Makedonije. Obeta se nam edinstveno kulturno potovanje skozi strastno glasbo in ples!

Nacionalni folklorni ansambel Severne Makedonije Tanec velja za kulturnega ambasadorja svoje države. Ustanovljen je bil leta 1949 v Skopju, njegovo poslanstvo pa je raziskovati, umetniško interpretirati in na odrih predstaviti bogato tradicijo Severne Makedonije. Na Festivalu Lent nas bodo s hipnotičnim prikazom strastne glasbe in plesa zapeljali na potovanje skozi čas. Orkester tradicionalne makedonske ljudske glasbe, zbor in pevci se na odru namreč prelevijo v spektakularno, strastno, hipnotično fuzijo vrhunskih zvočnih in vizualnih dražljajev.

Vlatko Stefanovski, legendarni makedonski kitarist, je stari prijatelj folklornega ansambla Tanec. V svoji skoraj pet desetletij trajajoči karieri je z njimi že večkrat nastopal tako doma kot tudi v tujini. Sodelovanje s tem kulturnim ambasadorjem svoje države zmeraj izpostavlja kot pomemben vir navdiha za njegovo glasbeno ustvarjanje ter tudi za makedonsko glasbeno kulturo kot celoto. Po njihovem lanskem premiernem skupnem koncertu v Skopju, ko je to dolgoletno sodelovanje zasijalo v novi zgodbi, nas na Glavni oder Festivala Lent vabijo vrhunski izvajalci in njihove nepozabne pesmi kot sta Eleno, hčerke ali Jano, mori, Sevdalino ter plesi Pelistersko, Kasapsko oro, Tiny Lisa, Postopna, Kalajdžisko, Paljduško … Pod aranžmaje te edinstvene fuzije se je podpisal priznani makedonski skladatelj, aranžer in instrumentalist, Damir Imeri.


Nacionalni folklorni ansambel Severne Makedonije Tanec
Vlatko Stefanovski, kitara

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava