Veveriček posebne sorte

Oder Triglav | za otroke | predstava za otroke
  • 11.00 - 12.00
  • Mestni park
  • Vstopnine ni.

»Veveriček posebne sorte je prisrčna plesno-lutkarska in glasbeno ritmična animacija, ljubka po svoji celostni zasnovi in izvedbi, tudi dovolj razgibana, pa še neposredno naravno poučna, vsekakor enkratno zaokrožena uprizoritev, namenjena otrokom, tudi kar dobrodošla še za odrasle, ki se jo da znova in znova gledati, tako kot se sledi animiranim risankam, ki se zasidrajo v srce …«

Plesno-glasbeno-gledališka predstava o lepoti, ki se rodi iz omejenosti. Ples negibnosti. 

V gozdu je najpomembnejša stvar od vseh gibanje. Za mamo veverico in njene male veveričke ni nič bolj pomembnega od skakanja z veje na vejo, tekanja in lovljenja. O tem nihče ne dvomi, vse dokler se ne rodi poseben veveriček. Veveriček, ki ne more skakljati tako kot vsi drugi, je zaradi svoje drugačnosti sprva izključen iz družbe. Svet okrog njega ne vidi drugih načinov gibanja. Drugega smisla življenja. A prav on je tisti, ki bo spremenil gozd. Naučil se bo šteti lešnike, napovedovati vreme po oblakih, peti, celo pripovedovati, in tako bo dobil prav posebno mesto v gozdu. 

Pravljico sta pisateljica Svetlana Makarovič in ilustrator Marjan Manček posvetila otrokom s cerebralno paralizo. Spomniti sta nas hotela, da gibanje jemljemo za samoumevno, vse dokler se ne ustavi. To je plesna predstava o lepoti, ki se rodi iz omejenosti. O naši zmožnosti, da smo kreativni, četudi nismo popolni. Skoznjo odkrivali gibanje na novo. Ples negibnosti. 

»Veveriček posebne sorte je prisrčna plesno-lutkarska in glasbeno ritmična animacija, ljubka po svoji celostni zasnovi in izvedbi, tudi dovolj razgibana, pa še neposredno naravno poučna, vsekakor enkratno zaokrožena uprizoritev, namenjena otrokom, tudi kar dobrodošla še za odrasle, ki se jo da znova in znova gledati, tako kot se sledi animiranim risankam, ki se zasidrajo v srce …« Daliborka Podboj, Parada plesa

Avtorica zgodbe je Svetlana Makarovič, režija in dramatizacija Ivana Djilas, koreografija Maša Kagao Knez, avtorska glasba Boštjan Gombač, Blaž Celarec, scenografija Ajda Vogelnik, oblikovanje luči Janko Oven, kostumografija Jelena Proković, soustvarjalci in izvajalci Blaž Celarec, Jose – Joseph Nzobandora, Maša Kagao Knez, Vito Weiss, produkcija Plesni Teater Ljubljana, 2017.


Plesni Teater Ljubljana

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava