KMŠ oder | glasba | koncert

IMPULSE

»Vsak človek ima v prsih srce, ta pa mora imeti utrip, da deluje. Mi smo ta Impulse, ki vas bo popeljal v glasbo različnih dimenzij. Neradi definiramo naš zvok, saj se spreminja s počutjem na dan ustvarjanja in s publiko, pri kateri stremimo k temu, da bi pesmi občutila tako, kot jih občutimo mi.«

Impulse so Miša Dubljević na vokalu, Domen Paul na kitari, Tadej Petreski na basu, Grega Gorjup na klaviaturah in Niki Kozoderc na bobnih. Glasbeniki iščejo občutek, ki jih vrže v drugo dimenzijo. Navdih črpajo iz vsakdanjih stvari, doživetji, občutij in trenutkov, svet pa vidijo skozi drugačne oči - vidijo ga kot ritem, kot glasbo. Vidijo ga kot Impulse.


 

BLASIUS

Blasius je glasbena skupina, ki sta jo konec leta 2017 ustanovila Blaž Vidovič in Dominik Širovnik. Izvaja klasični rock. V lanskem letu so začeli ustvarjati avtorsko glasbo, ki jo bodo izdali v obliki dveh EP-jev.

Blaž Vidovič je pevec, finalist 3. sezone Slovenija ima talent in učitelj petja. Dominik Širovnik je bivši kitarist skupine Still Strangers, s katerimi je nastopal na Rock Otočcu in v tujini. Na bas kitari je Aleksander Kelenc, ki je znan kot dolgoletni član skupine Tretja izmena. Bobnar skupine je Staš Planinšek, ki je prejemnik več priznanj na tekmovanju mladih glasbenikov Temsig. Gre za kombinacijo glasbenikov, ki ne sledijo trendom, ampak se spogledujejo s klasičnim rockom in tako je v njihovem repertoarju mogoče ob avtorski glasbi slišati tudi največje uspešnice izvajalcev, kot so Queen, David Bowie, The Rolling Stones, Aerosmith in mnogih drugih.

Cilj skupine je ustvarjanje avtorske glasbe in junija 2018 je bila izdana prva skladba s prihajajočega EP-ja Novo obdobje.


 

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava