| Koncert

The Dreams je zasedba osmih prekaljenih glasbenikov, ki od leta 2011 naprej svoje poslušalce  razvajajo z živahno in zmeraj pozitivno rockovsko energijo. Pravkar so izdali svoj prvenec z naslovom Soul Job, ki ga bodo premierno predstavili v Mariboru!

Njihov repertoar je počez in povprek prežet z vplivi velikanov kot so The Allman Brothers Band, Tedeschi Trucks Band, Gov't Mule. Skupina mojstrsko krmari skozi zakladnico ameriških jazz blues klasik ter odličnih skladb s svojega debitantskega albuma. Ob osmih avtorskih komadih je na albumu mogoče najti tudi dva dodatna koncertna posnetka skupine s posebnim gostom Vlatkom Stefanovskim. 


Andrej Vengust, vokal
Eva Moškon, spremljevalni vokal
Mitja Kavčič, klaviature
Jure Lopatič, bas
Gašper Peršl, bobni
Vilijem Grdadolnik, kitara
Luka Vehar, kitara
Boštjan Zorc, kitara


Koncert je vključen v mednarodni projekt Praznik glasbe in je del programa Vetrinjskega dvora.

Iniciativa Fête de la musique je nastala leta 1982 v Franciji na pobudo takratnega ministra za kulturo, Jacquesa Langa. Ugotovil je, da je v Franciji toliko ljudi vseh generacij, ki se ukvarjajo z glasbo, da je preprosto treba določiti dan, ko bodo francoska mesta zasijala v vsej svoji glasbeni veličini in se bo muziciralo povsod. Danes Fête de la musique vključuje več kot 150 držav in več kot 700 mest z vsega sveta.

Že devetič se praznovanju pridružuje tudi Slovenija. Po prvih dveh edicijah, ki ju je v letih 2011 in 2012 organizirala Zadruga Celinka, od leta 2015 Praznik glasbe poteka vsako leto neprekinjeno pod krovno organizacijo SIGIC – Slovenskega glasbenoinformacijskega centra. Prazniku glasbe se vsako leto priključijo nova mesta, tokrat se bo praznovalo v kar dvanajstih slovenskih krajih, in sicer: v Ljubljani, Mariboru, Slovenski Istri, Novi Gorici, Murski Soboti, na Ptuju, v Celju, Črnomlju, Kranju, Postojni, Tolminu in Železnikih.

Praznik glasbe vsako leto poteka 21. junija, na prvi poletni dan, ko je dan najdaljši in noč najkrajša. Muzicira se na številnih, za glasbo manj običajnih mestih, kot so ulice, trgi, parki, in druga mesta, kjer glasbeniki s svojimi nastopi presenetijo mimoidoče. V skladu s smernicami Fête de la musique so vsi nastopi za obiskovalce brezplačni. Koncerti so organizirani v duhu spontanih uličnih dogodkov in publika lahko glasbenike nagradi s prostovoljnimi prispevki. Mucizirali bodo glasbeniki in glasbenice vseh generacij in vseh glasbenih žanrov, od klasike do jazza, od elektronike do rocka. Praznik glasbe bo torej ponovno poskrbel za prav vse glasbene okuse!

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava