The Bongo hop (FRA)

Priporočamo

Glasbeni približek tropske nevihte, prepolne afro-karibskih melodij, groovy ritmov, odlične pihalske sekcije ter nebeških vokalov.

Neverjetno je, kakšne rezultate rodi ljubezen do glasbe: francoski trobentač Etienne Sevet je bil eden prvih, ki je kot zbiratelj plošč, glasbeni novinar in univerzitetni učitelj odkrival glasbeno tradicijo Calija v Kolumbiji, kjer je prebival od leta 2003. Intuitivno se je priučil trobente, postal producent in aranžer ter ustvaril eno najbolj presenetljivih afro-karibskih skupin, ki delujejo na evropskih tleh: The Bongo hop.

Album Satingarona pt. 1 je izšel leta 2016 in požel hvalospeve časnikov, revij in radijskih postaj. Sledilo je več kot 70 koncertov in lani še album Satingarona pt. 2, ki pa mu je pandemija prekrižala vse načrte, s katerimi bi najverjetneje postal ena večjih atrakcij evropskih odrov letošnjega poletja.

Visokooktanska plesna skupina črpa navdih iz zelo raznovrstne izkušnje njenih članov: od afrobeata, ki ga je Sevet kot DJ zanesel med prebivalce Calija, glasbene tradicije Kolumbije in Kube, zahodnoafriške glasbe, jazza…. Glasba skupine The Bongo hop presega žanrske omejitve, gradi mostove, združuje in sprošča čustva ter zaspane zadnjice. Na odru je skupina glasbeni približek tropske nevihte, prepolne afro-karibskih melodij, groovy ritmov, odlične pihalske sekcije ter nebeških vokalov. Skratka: The Bongo hop so zvok dolgega in vročega poletja, ki smo ga letos tako čakali, pa ga nismo dobili. Sedaj je tukaj!


The Bongo Hop (FRA)

Etienne Sevet, trobenta, kompozicija, produkcija
Laurene Pierre Magnani, glas
Paul Charnay,  klaviature, efekti
Mario Vargas,  tolkala
Gregory Boudras, bobni
Boris Pokora, saksofoni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava