ostalo | Film
  • 21.00 - 22.00
  • Vstopnine ni.

Ta dež ne bo ponehal/This rain will never stop  (Ukrajina, Latvija, Nemčija, 2020, 102 min), Alina Gorlova

dokumentarni film

Andrija Sulejman je nenavadna kombinacija slovanskega in arabskega imena; pripada dvajsetletnemu mladeniču, Kurdu, ki je z enega vojnega območja v ranem otroštvu prebegnil v vzhodno Ukrajino, da bi se znova znašel sredi negotovih političnih razmer. Ukrajinska režiserka Gorlova spremlja Andrijevo zgodbo, ko hoče znova srečati v Siriji živeče starše. To ni le intimna zgodba razseljene družine, temveč podoba sodobnega sveta, ki ga določajo vojaške parade, begunski centri in humanitarne misije. Od sirske državljanske vojne do spopadov v Ukrajini je Andrijev obstoj uokvirjen z navidez večnim tokom življenja in smrti. Film ni le intimna zgodba razseljene družine, temveč podoba sodobnega sveta, ki ga določajo vojaške parade, begunski centri in humanitarne misije.

Brezplačen vstop na projekcijo, prostovoljna zbrana sredstva namenjamo nevladni organizaciji Docudays, ki je v sodelovanju s produkcijo Tabor Film vzpostavila sklad v podporo ukrajinskim filmskim ustvarjalcem, ki so ostali v domovini in dokumentirajo vojno. Projekcijo organizira Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc v sodelovanju s filmskim društvom Temporama.

Dogodek bo v primeru dežja v prostorih Muzeja narodne osvoboditve Maribor.


Dokumentarni festival DOKUDOC, ki letos praznuje že svojo 11. obletnico delovanja, s sedežem v Mariboru pomembno prispeva k decentralizaciji ne samo dokumentaristične filmske krajine, temveč dogodkov s področja umetnosti in kulture nasploh. DOKUDOC s svojim programom spodbuja regionalno širitev in razvoj filmske kulture po Sloveniji ter z vključevanjem novih lokacij strateško pristopa k razširitvi filmske krajine, širši publiki omogoča dostopnost dokumentarnega programa ter skrbi za razvoj in izobraževanje občinstva v Mariboru in drugod. Festival se bo odvijal od 15. do 18. septembra 2022, predfestivalsko dogajanje pa pričenjamo že s projekcijami dveh dokumentarnih filmov, ki se bodo predvajali v času festivala Lent ob njegovi 30-letnici.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava