| Razstava, koncert
  • 15.00 - 23.59
  • Sodni stolp
    /
  • Vstopnine ni.

Razstava

Pokrajinski arhiv Maribor, avtorica: Sabina Lešnik
Lokacija: Sodni stolp

Vse poti vodijo na Lent: utrinki preteklosti

Preteklost najstarejšega dela mesta Maribor, Lenta, je zelo razgibana in raznolika. Vse poti iz središča mesta namreč vodijo k prostoru ob Dravi, ki predstavlja pomembno mestno veduto. Kakšne so bile nekoč poti na Lent? Kako so izgledali Splavarski, Žički, Minoritski in Mesarski prehod ter Pristaniška, Vojašniška in Dravska ulica v preteklosti? Katera imena so imele ulice in kako so se ta skozi zgodovino spreminjala? Razstava Pokrajinskega arhiva Maribor odgovarja na vsa ta vprašanja in prikazuje fotografske utrinke uličic in trgov, Pristana in samega Sodnega stolpa, v katerega je tudi umeščena. Fotografije na razstavi so del Zbirke fotografij in razglednic ter gradbene fototeke fonda Zavod za urbanizem Maribor, ki jih hrani Pokrajinski arhiv Maribor.

Razstava bo odprta med 9. junijem in 8. julijem 2022,
od ponedeljka do petka od 17. do 19. ure, v soboto od 10. do 12. ure, 
nedelja in prazniki zaprto. Vstopnine ni.

Organizator: Pokrajinski arhiv Maribor


Razstava

Fotoklub Maribor, Fotogalerija STOLP
Lokacija: Židovska ulica 6, Maribor

Jože Suhadolnik: Cirkus

Cirkus je zaznamoval specifično dobo človeštva, ko se je morala umaknila zavoljo fascinacije in želje po bližnjem srečanju z bizarnim. Le redki ne živijo s spominom na obisk cirkusa. Spomin je verjetno barven, poln vonja po sladkorju in prevzetosti nad svetom, ki se je vpil v vse čute, takoj …

Od torka do petka: 15.00-18.00, sobota: 10.00 do 12.00, ponedeljek in nedelja zaprto.
Vstopnine ni!


Koncert

KMŠ oder, 23.30‒2.00
Lokacija: Poštna ulica

Nika S.

Nika Stefanišin, vokal
Nejc Čurič, kitara

Nika S. je sicer pravi multipraktik; rokomet, grafično oblikovanje, potapljanje in še, a glasba je stalnica, s katero je odraščala. Prvi pravi preboj ji je uspel z umestitvijo v finale Eme Freš 2022. Predhodno smo jo spoznali v okviru dueta Nika et Nejc, sedaj pa si želi/ta še več avtorske glasbe in neverjetnih izkušenj na odru.

Sthenge

Anja Zimet, vokal in bas kitara
Alja Klemenčič, solo kitara
Luka Golob, bas kitara, ritem kitara, synth in back vokali
Čarna Lampret, bobni in tolkala
Mai Štiglic, ritem kitara, vokal in tamburin

Sthenge, mlad in energičen bend, ki si vedno želi nastopov in novih izkušenj, je primarno nastal z namenom, da bi nastopali na informativnih dnevih Prve gimnazije Maribor. Od takrat imajo za seboj že zmago na natečaju CityBand2020, celovečerni akustični koncert v čajnici Čajek ter uvrstitev v polfinale Špil lige. Z velikim zanosom pa delajo tudi na avtorskih komadih, ki v demo verziji že nestrpno čakajo, da bodo ugledali luč slovenske glasbene scene.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava