Sounds of Slovenia Trio

Vrhunski glasbeniki, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb, se nam bodo predstavili v zanimivi kombinaciji.

»Prava tradicija ni relikt preteklosti, ki je nepovrnljivo odtekla, je živa sila, ki oživlja in ozavešča sedanjost.« Igor Stravinski, Poetic in Music in the Form of Six Lessons

Vrhunski glasbeniki, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb, se nam bodo predstavili v zanimivi kombinaciji, ki nam bo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah. Za najnovejšo produkcijo so pripravili povsem nov repertoar, sozvočje ljudske glasbe in na novo uglasbljene poezije pesnic in pesnikov, kot so I. Cankar, O. Zupančič, E. Kocbek, K. Šuler, K. D. Kajuh, S. Kosovel itd. Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, avtorska pesem je »vzmet duha« (Kocbek), ki to raznolikost povezuje. Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza.  Kot ambasadorji slovenske kulturne in naravne raznolikosti s svojim zanimivim nastopom večkrat prisostvujejo na različnih festivalih in prireditvah v tujini (Kitajska, Indija, Velika Britanija, Izrael, Irska, Italija, Argentina itd).

Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.


SOUNDS OF SLOVENIA TRIO/TRIO SOZVOČJA SLOVENIJE

Gregor Volk, vokal, kitare, orglice
Janez Dovč, harmonika, vokal, elektronika
Goran Krmac, tuba, topotalnik

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava