Siti hlapci

Priporočamo

Na letošnjem Festivalu Lent nas bodo presenetili s številnim glasbenimi gosti ter retrospektivo svojih pesmi.

Siti hlapci so že več kot 20 let predstavniki prave slovenske reggae glasbe. Delujejo pod vodstvom pevca, glasbenika ter avtorja glasbe in besedil, Tadeja Tratnika -Tadimana.

V mnogih letih nastopanja je skupina razširila reggae po vsej Sloveniji in se predstavila na festivalih kot so Rototom (Italija), Sziget (Madžarska), Seasplash (Hrvaška), Festival Lent in Overjam (Slovenija), Uprising (Češka) ter drugih.

Siti hlapci so izdali tri studijske albume Tukaj in zdaj (2003) , Si ti hlapec? (2005 ) ter Under jah sun (2012). Pesmi kot so Gospod pastir, Vem za kraj, Peški cona, Vrzi vstran, Plamen ter druge lahko slišimo na radijskih valovih, bile pa so tudi uvrščene na televizijskih in radijskih lestvicah po Sloveniji in v tujini.

Znani po energičnih nastopih, kvalitetni glasbi ter odlični komunikaciji z občinstvom so med drugim dobili nagrado za najboljši nastop pred 10.000 ljudmi na stadionu Ilirija v Ljubljani ter bili zmagovalci mednarodnega natečaja V.o.i.c.e (Rototom) v Novi Gorici.

Siti hlapci so se v 20 letih po otvoritvi prvega reggae festivala v Tolminu v različnih zasedbah pojavili tudi kot spremljevalni band reggae glasbenikov kot so Skarra Mucci, Italee, Israel voice, Hornsman Koyote, Sun Sooley ter drugih.


Tadej Tratnik - Tadiman, vokal
Matej Horvat - Mato, bobni
Samo Pečar, bas
Beno Soršak, kitara
Boštjan Jug - Jugo, klaviature

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava