Priporočamo

Najslajši koktejl ganske highlife glasbe, karibskih ritmov in nigerijkega afrobeata!

JazzLent je v minulih letih predstavil številne velikane afriške glasbe, kot so Tony Allen, Hugh Masekela, Pat Thomas, Orlando Julius, Ebo Taylor, a tudi glasbo številnih drugih ikon glasbe drugega največjega kontinenta. 

V letu 2022 vam v Mariboru predstavljamo skupino nove generacije, ki so jim bili prej našteti velikani ganske in nigerijske glasbe veliki vzorniki. Santrofi povezujejo najboljše, kar smo zmogli na JazzLentu ponuditi v preteklih treh desetletjih: zahodnoafriške ritme, ki vam razmigajo črevesje, migetajoča pihala, kitarsko tropikalijo in tradicionalno, a obenem moderno godbo.

Tudi v trenutku, ko še sploh niso objavili albuma, so s svojo neprimerljivo energijo in entuziazmom osvojili srca po vsem svetu. Njihov highlife in afrobeat sta odigrana s tako silovito energijo, da jim v trenutni ponudbi glasb sveta ni para. Formula plesnih gibov, melodij, ki jih boste pomnili še naslednje jutro, »up-tempo« kitar, tesne sekcije trobilcev in pihalcev, tolkalcev in presladkih harmonij je kratko malo zmagovita! 

Prinašajo najslajši koktejl ganske highlife glasbe, karibskih ritmov in nigerijkega afrobeata. Pa da vidimo, kdo bo ostal na sedežih?


SANTROFI (GHA)

Emmanuel Ofori, bas kitare
Dominic Quarchie, električne kitare
Robert Koomson, električne kitare, vokal
Emmanuel Agyeman, klaviature
Nobert Arthur, trobenta
Bernard Gyamfi, pozavna
Emmanuel Blankson, tolkala
Prince Larbi, bobni


Ste ljubitelji jazza in raziskovalci dobre glasbe? Ponujamo vam možnost nakupa kompleta vstopnic, kjer pri nakupu treh ali več vstopnic za različne koncerte JazzLenta in Jazz Podija na Minoritih - Odru Nove KBM prejmete 20% popust na celotno ceno vstopnic!

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vam vsak večer* po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica na koncert z jam sessionom Lacha after jam na Minoritih. (*razen v nedeljo, 26. 6.)

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava