• 18.00 - 19.00
  • Mestni park
    /
  • Vstopnine ni.

ulična plesna predstava

COSSOC je duet katalonskega plesalca Magíja Serre in slovenske plesalke Anamarie Klajnšček, ki se je razvil s fizičnim raziskovanjem in performiranjem na prostem. Hipnotična koreografija je napolnjena s sugestivnimi slikami dveh teles, ki v iskanju medsebojnega ravnovesja raziskujeta kompleksnost in preprostost človeških odnosov, ustvarjata močno medsebojno povezavo, nagovarjata radovednost občinstva, ter preizkušata mejo med javnim in privatnim prostorom.  

Plesalca izhajata iz podmene, da fizični napor telo prisili k instinktivnem delovanju, moč in povezavo pa gradita iz medsebojnega prepoznanja lastne krhkosti. Duet se s plesanjem na prostem odziva na pokrajino v kateri plešeta, svoje gibanje prilagaja glede na izbrano okolico, plesalca pa s telesoma osvetljujeta njene nevidne detajle.  


Avtorstvo in izvedba: Magí Serra, Anamaria Klajnšček
Skladatelj: Santi Careta
Fotografija: Nora Baylach
Video: Ignasi Castanyer
Produkcijska pomoč: Elclimamola
Distribucija: Fani Benages
Koprodukcija: Fira Tàrrega, El Graner Centre De Creació, Centre De Creació, Roca Umbert
Podpora: La Visiva, C.C. La Barceloneta, Danseu Festival, Figueres Es Mou, Departament De Cultura De La Generalitat De Catalunya
Zahvala: Roser López Espinosa, Joana Serra, Nora Baylach, Urša Sekirnik, Adria Pinar

Produkcija: Plesni Teater Ljubljana – festival RAIL2DANCE4UKREP v sodelovanju s festivalom Ana Desetnica in Festivalom Lent.

Več: https://cossoc.org/ https://vimeo.com/448440122

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava