• 21.30 - 22.00
  • Trg svobode
    /
  • Vstopnine ni.

ulična plesna predstava

Postati-plesalec je sodobno plesni duet plesalca na invalidskem vozičku, Wonyoungoma Kima, in Kisuba Choima, gibalno neoviranega plesalca, ki se poleg Sinae Rha podpisuje tudi kot soavtor koreografije. Duet za izhodiščno točko svojega ustvarjanja jemlje odprtost in obračanje sodobnega plesa h gibanju. V duetu se referirata na delo ameriške plesalke Yvonne Rainer z naslovom Trio A. Če vsako gibanje lahko postane ples, ali velja to tudi za negibno oziroma gibalno ovirano telo? Izkaže se, da je za razvoj sodobnega plesa bolj kot gibanje pomembna sama zavest in predstava o telesu samem, kakršnokoli to že je. Postati-plesalec razširja sodobni ples vse do ničte točke svojega izvora; ne ustavi se pri gibanju temveč pri telesu samem. Zato Postati-plesalec ni zgodba o različnih telesih temveč o telesu kot razliki. 

YYIN je umetniški kolektiv, ki deluje v Seoulu, Južna Koreja. Predstavljata ga koreograf in plesalec Kisub Choi ter koreograf in dramaturg Sinae Rha. Njuno delo se osredotoča na odnos med plesom in koreografijo.


Izvedba: Wongyoung Kim, Kisub Choi
Koreografija, režija: Kisub Choi, Sinae Rha
Dramaturgija: Eunbin Ha
Kostumografija: Hojin Jeong
Oblikovanje Zvoka: Onyoo Na
Oblikovanje Luči: Yeonhwa Gong
Producent: Soohye Jang
Video: Juho Park
Podpora: Korea Disability Arts And Culture Center
Trio A Koreografija: Yvonne Rainer
Produkcija: Plesni Teater Ljubljana – festival RAIL2DANCE4UKREP v sodelovanju s festivalom Ana Desetnica in Festivalom Lent.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava