Prismojeni profesorji bluesa

Priporočamo

Prismojenci so že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe kot samih koncertov ter znajo iz slednjih ustvariti prave pravcate glasbene poslastice in mojstrovine.

Prismojeni profesorji bluesa so nedvomno ena naših najbolj markantnih glasbenih skupin zadnjega desetletja, ki ubrano pljuje skozi razne glasbenožanrske tokove – od bluesovskega hrepenenja, do funkovske ležernosti, rockovsko-psihedelične note, countryjevske melodike in soul pridiha. 

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati dejstva, da so Prismojenci že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe kot samih koncertov ter znajo iz slednjih ustvariti prave pravcate glasbene poslastice in mojstrovine. Od leta 2008/2009, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Posneli so dve studijski plošči, Family (2016) in Wacky Blues Professors (2018), ter koncertno dvojno ploščo iz Križank z naslovom Live in Križanke (2017). Napolnili so Križanke, Gallusovo dvorano in Kino Šiška. Pečat so pustili tudi na uspešnem tromesečnem gostovanju v ZDA in na več koncertih po Evropi. Oktobra bodo izdali tretji studijski album in prvega v slovenščini z naslovom Prismojeni? 


Prismojeni profesorji bluesa

Julijan Erič, vokal, el. kitara, tamburin
Miha Ribarić, bas kitara
Zlatko Djogić, vokal, bobni, tamburin
Aleš Uhan, el. klaviatura

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava