Primož Vidovič z zasedbo

Primož Vidovič z zasedbo
Sodni stolp | glasba | Koncert
 Kupi vstopnico

Pevec in kantavtor Primož Vidovič se je s svojimi hudomušnimi satirami in doživetimi baladami uveljavil kot eno vidnejših imen sodobnega slovenskega šansona, kot izrazit interpret ter kot duhovit opazovalec našega časa. Za avtorsko glasbo je prejel številne nagrade, od zlate kante na Kantfestu, nagrade srbskega Taktfesta do uvrstitve v finale Festivala slovenskega šansona.

Brez dlake na jeziku se roga človekovim napakam, dreza v naše slepe pege in zbira tragikomične zgodbe iz blodnjaka sodobnosti. Domiselna besedila, zabeljena z dovtipi in aluzijami, oživijo s kabarejsko teatralnostjo ter razgibano glasbo, v kateri se ljudski melosi z vseh koncev sveta, od tanga in džeza pa do sevdalink in fada, prelivajo s klasično tradicijo ter džezovsko spontanostjo. Liriko uravnotežijo slikovite štorije, romantično svetobolje pa šegava komedija.

V zasedbi ga spremljajo priznani glasbeniki: Matjaž Balažic na harmoniki (Piazzolleky, Flat Hats), Luka Herman Gaiser na kontrabasu (Stefan Milenković, Bilbi), Samo Ivačič na klavirju (Vox Arsana) in Timi Krajnc na kitari (Mascara Quartet, Happy Ol’ McWeasel). Predstavili bodo pesmi s projekta Sence in s plošče Carmina humana.


Primož Vidovič, vokal 
Matjaž Balažic, harmonika
Luka Herman Gaiser, kontrabas
Samo Ivačič, klavir
Timi Krajnc, kitara


Vstopnice: 10 € sedišče (do 20. 6.) / 15 € sedišče (od 21. 6.)

Primož Vidovič z zasedboPrimož Vidovič z zasedboPrimož Vidovič z zasedbo

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava