| Delavnice, koncerti...
  • 09.00 - 20.00
  • Mestni park
    /
  • Vstopnine ni.

Poletni vikendi v Mestnem parku: sobote in nedelje, med 9. 7. in 4. 9. 2022, od 9.00 do 20.00.

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.

V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost,  ki deluje pod okriljem  MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.

Veter v jadra, mladež!


PARTIER EN LIVERE – SPREHOD V KNJIGE interaktivna predstava v francoščini

10.30
Sprehod v knjige, malo po francosko, malo po slovensko.
Veliki francoski knjižni festival Partir en livre se že sedmo leto predstavlja v Sloveniji! Pričakujmo predstavo, ki knjige spremeni v pravo jezikovno pustolovščino. Dvojezična interaktivna predstava, ki jo je ustvarila Maša Jazbec ob podpori Centra za ustvarjalno otroštvo iz Tinqueuxa, se ob kopici drugih mest ustavi tudi v Mariboru! Predhodno znanje francoščine ni potrebno!
◊ Maša Jazbec v sodelovanju s francoskim kuturnim centrom za ustvarjalno otroštvo (Tinqueux, Francija)

POLETNI PLES – RIBEplesna delavnica

17.00
Kako ribe plavajo? Kje morski ježek sanja? Podvodni ples.
Juhu, počitnice so tu. Čas za morske dogodivščine in druga potovanja. Lahkih nog naokrog odplešemo pod morsko gladino in tam spoznamo ribe, kite in navihane morske konjičke, morske zvezde in morske ježke.
◊ Zavod MOJA KREACIJA, Maribor, Mojca Kasjak

STICKY CHEESE – koncert

19.00
Zasanjano, nežno, dotakljivo, ki poskoči in oddirja v daljo. Jazz v poletni večer.
Predstavitev albuma Sticky Cheese, na katerem trio z gosti predstavlja avtorski jazzovski repertoar. Nastopajo Gašper Drev, Samo Šalamon, Aleš Vunjak in Žan Cesar.
Gašper Drev – električna kitara,Samo Šalamon – bas kitara, gost  Žan Cesar – trobenta

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

10.00–13.00 in 16.00–20.00

Papir Maše
Reciklirajmo star časopisni papir in ga ponovno uporabimo za nov, doma izdelan papir. Iz mase lahko oblikujemo tudi druge stvari, okrasne skulpture ali pa uporabne predmete za dom.
◊ Zavod MARS Maribor

Semenske bombice
Z uporabo naravnih materialov si lahko izdelamo semenske bombice, ki jih kasneje uporabimo za sejanje medovitih rastlin na travnikih. Pripravimo raj za čebele in čmrlje.
◊ Zavod MARS Maribor

Digitalno ustvarjanje
Ekipa Fablab-a Maribor – odprta delavnica za digitalno fabrikacijo nam predstavi delovanje različnih načinov digitalnega ustvarjanja. Digitalne stvaritve v realnost prenesemo z različnimi tehnikami, z laserskim rezalnikom folije, 3D tiskalnikom ... Spoznajmo postopek priprave in prenosa nalepke na bombažno podlago ter tehnologijo 3D tiska. Skupaj ustvarjamo, najmlajši svoje mišice lahko preizkusijo na toplotni preši.
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
11.30–12.00, Športne igre, Športni Junak


ČITALNICA V PARKU

četrtki in petki, med 7. 7. in 2. 9. 2022,  od 16.00 do 19.00
Poletje v Mestnem parku ponuja pisana doživetja. Na voljo bralni kotiček, ob njem pa za radovedne še raziskovanje iger babic in dedkov ter ustvarjanje v številnih delavnicah, v katerih otroci krepijo ročne spretnosti, ustvarjalnost in kreativno mišljenje.
Zavod MARS Maribor


Kolofon

◊ Sponzor Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.
◊ Producentka: Urška Košica
◊ Koordinatorka: Lana Erlač
◊ Oblikovalec zvoka: Primož Jurendić
◊ Koordinacija: Teja Musič, Zavod Mars Maribor
◊ Delavnice: Zavod MARS Maribor, MKC – platforma konS, Športni Junak, Bukvarna Ciproš
◊ Tehnika: Darko Sel, Tit Kovači

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava