| Delavnice, koncerti...
  • 09.00 - 20.00
  • Mestni park
    /
  • Vstopnine ni.

Poletni vikendi v Mestnem parku: sobote in nedelje, med 9. 7. in 4. 9. 2022, od 9.00 do 20.00.

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.

V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost,  ki deluje pod okriljem  MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.

Veter v jadra, mladež!


MADAGASKAR glasbena pravljica

10.30
V predstavi Madagaskar v glasbi in kulturi, otroci od blizu spoznajo ta oddaljen, čaroben otok, skozi glasbo, besedo in sliko.
Malala - Tina Rakoto Serban

AFRIŠKI PLESplesna delavnica

17.00
Naučili se bomo nekaj gibov tradicionalnih zahodnoafriških plesov ter imeli priložnost zaplesati tudi v ritmih vedno bolj popularne afriške glasbe. Kendy Iisandro prihaja iz Dominikanske Republike, zadnjih pet let pa živi v Mariboru. Na plesni delavnici združuje svoje bogate izkušnje animatorja in plesalca. 
Vabljeni na čudovito plesno izkušnjo!
◊ Kendy Iisandro

MARIBUM AFRIQUI – koncert

19.00
Afriške in slovenske tradicionalne skladbe (in ena avtorska), kot jih sliši trio Mala Afrika, ki je tako ali drugače povezan s slovenskim in afriškim izročilom. 
Urška Gajšt,vokal, harmonika, Ariel Vei Atanasovski, kitara, violončelo, vokal, Tina Sovič, afriška tolkala, Plesna izba Maribor

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

10.00–13.00 in 16.00–19.00

AFRIŠKI DAN

Ali veste ...

Kaj je "kente"?
Zakaj smo ljudje različnih odtenkov rjave?
Kako se igra Oware in druge družabne igre?
Društvo Baobab s projektom AFROskop in društvo Afričanov Maribor nam z različnimi izobraževalno-ustvarjalnimi delavnicami ter tradicionalnimi otroškimi igrami približajo afriški kontinent, njegove ljudi, običaje in kulturo.

◊ Društvo Baobab

Žičke, gumbi, mikrokontrolerji

Na delavnici si izdelamo prototipe različnih napravic, ki oživijo le z nekaj žičkami in gumbi, ko jih povežemo z mikrokontrolerjem. Klaviatura, senzorji ali igrice, vse je mogoče! Izvemo, kaj so potenciometri, kakšna je njihova vloga na različnih napravah, kaj lahko kontrolirajo in kako lahko nastavimo, da vplivajo na različne funkcije izdelane naprave.

◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

 

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
10.00- 12.00, Vadba za nosečnice z Izidoro, Sončna vila
16.00–18.00, Aikido kot samoobramba, Aikido Goshinjursu društvo 1994 Maribor


ČITALNICA V PARKU

četrtki in petki, med 7. 7. in 2. 9. 2022,  od 16.00 do 19.00
Poletje v Mestnem parku ponuja pisana doživetja. Na voljo bralni kotiček, ob njem pa za radovedne še raziskovanje iger babic in dedkov ter ustvarjanje v številnih delavnicah, v katerih otroci krepijo ročne spretnosti, ustvarjalnost in kreativno mišljenje.
Zavod MARS Maribor


Kolofon

◊ Sponzor Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.
◊ Producentka: Urška Košica
◊ Koordinatorka: Lana Erlač
◊ Oblikovalec zvoka: Primož Jurendić
◊ Koordinacija: Teja Musič, Zavod Mars Maribor
◊ Delavnice: Zavod MARS Maribor, MKC – platforma konS, Športni Junak, Bukvarna Ciproš
◊ Tehnika: Darko Sel, Tit Kovači

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava