| Delavnice, koncerti...
  • 09.00 - 20.00
  • Mestni park
    /
  • Vstopnine ni.

Poletni vikendi v Mestnem parku: sobote in nedelje, med 9. 7. in 4. 9. 2022, od 9.00 do 20.00.

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.

V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost,  ki deluje pod okriljem  MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.

Veter v jadra, mladež!


MAMICA DRAVICA pravljica

10.30
Najlepše pripove nam Zdenka iz Knjižnice.
Bilo je v tistih časih, ko naši pradedje še niso poznali rži in pšenice. Tedaj je živel zelo bogat ribič. Vse svoje premoženje si je pridobil s tem, da je pridno lovil ribe ob Dravi.
Mariborska knjižnica, pripoveduje Zdenka Gajser

KROMPIRJEV SLADOLED pravljica

17.00
Gotovo ste že poskusili krompirjev sladoled. Da niste, pravite? Ojej, prav zares ne? Potem pa le na branje tele zgodbice!
Čisto na severu zemeljske oble sta se krompir in sladoled tako tiščala skupaj, da sta primrznila drug k drugemu. Zgodba o nastanku krompirjevega sladoleda je pravzaprav zgodba o prijateljstvu. In malo tudi o iznajdljivosti in novih izzivih. 
◊ Založba Pivec, Vesna Radovanovič

BOŠTJAN NARAT – koncert

19.00
»Konec poletja ni konec sveta …«
Boštjan Narat je širši javnosti znan predvsem kot ustanovitelj in vodja skupine Katalena, mariborski kot Večerov kolumnist, že več kot desetletje pa nastopa tudi kot kantavtor. Izdal je dva albuma – Strah je odveč in Konec sveta vedno pride nenapovedano. Lani je po daljšem času izdal nov singel z naslovom Pusti kamne na tleh. Njegov nastop v Mestnem parku je sprehod po njegovem dosedanjem kantavtorskem ustvarjanju in hkrati predstavitev novih pesmi.
◊  Boštjan Narat vokal, kitara

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

10.00–13.00 in 16.00–20.00

Poji
Razgibajmo se s poji, ki smo jih naredili sami. Uporabimo dolge nogavice, ki smo jih prerasli in nam luknjasti ležijo v predalu. Napolnimo jih z drobnimi koščki blaga, okrasnimi trakovi in že lahko delamo osupljive gibalne koreografije.
◊ Zavod MARS Maribor

Krompirjevi odtisi
Kako odtisniti krompir? Prerežemo ga na pol, namažemo z barvo in odtisnemo. Če pa se mu malo bolje posvetimo, lahko vanj zarežemo najrazličnejše vzorce in ga lahko uporabimo tudi za tiskanje vzorcev na tekstil.
◊ Zavod MARS Maribor

DJ Delavnica
Če nas zanima DJ-janje, glasba in vse, kar je z njo povezano, se lahko pridružimo DJ delavnici z DJ Šolo Alphawave! Preizkusimo profesionalno DJ opremo, izvemo, kaj DJ dela in kako se znajde med vsemi gumbi in lučkami na opremi, ki jo ima pred seboj. Le zakaj ima na glavi slušalke, če pa so na odru tudi zvočniki? »God is a DJ!«
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
9.30–10.00, Vodena športna vadba za otroke, Športni Junak


ČITALNICA V PARKU

četrtki in petki, med 7. 7. in 2. 9. 2022,  od 16.00 do 19.00
Poletje v Mestnem parku ponuja pisana doživetja. Na voljo bralni kotiček, ob njem pa za radovedne še raziskovanje iger babic in dedkov ter ustvarjanje v številnih delavnicah, v katerih otroci krepijo ročne spretnosti, ustvarjalnost in kreativno mišljenje.
Zavod MARS Maribor


Kolofon

◊ Sponzor Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.
◊ Producentka: Urška Košica
◊ Koordinatorka: Lana Erlač
◊ Oblikovalec zvoka: Primož Jurendić
◊ Koordinacija: Teja Musič, Zavod Mars Maribor
◊ Delavnice: Zavod MARS Maribor, MKC – platforma konS, Športni Junak, Bukvarna Ciproš
◊ Tehnika: Darko Sel, Tit Kovači

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava