Lent po Lentu | glasba | za otroke | Delavnice, koncerti, šport
  • 10.00 - 20.00
  • Mestni park
    /
  • Vstopnine ni.

9.00–12.00, FESTIVAL DOJIVA SEdogodek

Na festivalski dan mame prostovoljke podpremo nosečnice, mamice, družine, ki pridejo na klepet, druženje. Namen festivala je opolnomočiti in z znanjem podpreti nosečnice, mlade mamice oziroma celotne mlade družine. Iz svojih izkušenj in znanja, smo tudi svetovalke za dojenje in poporodne doule, vemo, kako pomembna je podpora mame mami in spodbudna beseda ter seveda znanje v obdobju nosečnosti, poroda in zgodnjega starševstva.

Podpora v najranljivejšem času je tista, ki lahko mlado mamico pomiri in ji pomaga, da najde zaupanje vase. Vsaka mama je najboljša mama za svojega otroka, ne glede na to, ali ga je dojila 1 teden, 6 mesecev ali 4 leta. In nenazadnje je vsaka mama najboljša za svojega otroka, ne glede na to, kako ga hrani.

Društvo Pod srcem, Društvo za podporo dojenja in spodbujanje naravnega življenja

10.30, PLESNA GIBALNICA Z EDITO plesna delavnica

Odprimo krila plesne domišljije. Naj nas ponesejo v daljne dežele, ki so čisto blizu. Plesne gibalnice so polne zgodb iz sijajnih časov, v katerih se vrtimo in se spremenimo v izmišljene like iz vrtov, ki se gibljejo na skrivnosten način. Pričaramo svetlobo v oči, roke in srca skozi pravljice iz 1001 noči, ki nas navdihujejo pri plesanju in gibanju skozi park. Ustvarjamo bližino, ko zaplešemo skupaj z malčki in malčicami.

◊ Edita Čerče

17.00, ČEBLJANJE – predstava za otroke, 1+

Radijska igra je namenjena malčkom z željo, da bi jih ob poslušanju spodbudili k tvorjenju prvih zlogov. Ob spoznavanju prvih zlogov malčki večinoma zelo uživajo, zlasti, ko se oglašajo in ob tem nastaja glasba. Poetično izhodišče zgodbe je predpostavka, da morda otroci poznajo jezik živali in da živali razumejo govorico majhnih otrok. Ko vsak malček s svojim malim zvočnikom odide na sprehod, ko zapoje listje dreves in ulica v mestu postane koncertni oder, se srečamo v igri ... Čebljajte z nami!

V primeru slabega vremena bo predstava izvedena v LGM.

B-AIR LAB, Radio Slovenija,Poletni lutkovni pristan, LGM

10.00–13.00 in 16.00–19.00, DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

Mandale iz narave
Podarimo nekaj našemu ljubemu planetu, naši ljubi Zemlji. Naredimo mandale iz naravnih materialov.

◊ Zavod MARS Maribor

Glasbila
Da nam ni dolgčas, lahko zapojemo, da bo pa mera polna, je še bolje, če zraven tudi kaj zaigramo. Naj nam pri tem pomagajo glasbila, ki jih naredimo sami.

◊ Zavod MARS Maribor

10.00–13.00, 16.00–19.00,GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

Športni Junak za nas pripravlja spretnostni poligon, izposojo rekvizitov, med 11. in 12. uro pa še Mini nogomet s Športnim Junakom. Gibki, prožni, vsega zmožni? Smo!

◊ Športni Junak

 


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Udeležba v vseh programih Art kampa poteka na lastno odgovornost.
Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.
V primeru dežja program odpade.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava