Lent po Lentu | glasba | za otroke | Delavnice, koncerti, šport
  • 10.00 - 20.00
  • Mestni park
    /
  • Vstopnine ni.

Zaradi izrednih vremenskih razmer ODPOVEDUJEMO sobotni program v parku.

Gledališka predstava GOZDOVILIMO! Poletnega lutkovnega pristana bo izvedena v Lutkovnem gledališču Maribor. Vabljeni!

10.00–12.00, FESTIVAL dOJIVA SEdogodek

Na festivalski dan mame prostovoljke podpremo nosečnice, mamice, družine, ki pridejo na klepet, druženje. Namen festivala je opolnomočiti in z znanjem podpreti nosečnice, mlade mamice oziroma celotne mlade družine. Iz svojih izkušenj in znanja, smo tudi svetovalke za dojenje in poporodne doule, vemo, kako pomembna je podpora mame mami in spodbudna beseda ter seveda znanje v obdobju nosečnosti, poroda in zgodnjega starševstva.

Podpora v najranljivejšem času je tista, ki lahko mlado mamico pomiri in ji pomaga, da najde zaupanje vase. Vsaka mama je najboljša mama za svojega otroka, ne glede na to, ali ga je dojila 1 teden, 6 mesecev ali 4 leta. In nenazadnje je vsaka mama najboljša za svojega otroka, ne glede na to, kako ga hrani.

Društvo Pod srcem, Društvo za podporo dojenja in spodbujanje naravnega življenja

10.30, PLESNA GIBALNICA S SANDRO plesna delavnica

Vabimo male in velike otroke, da v objemu narave sklenemo roke in skupaj zaplešemo. Na delavnici raziskujemo ritem ter odkrivamo povezavo med glasbo in gibanjem na ustvarjalen in zabaven način. Spoznajmo različne ritmične vaje, se naučimo novih plesnih gibov in se lotimo popularnih plesnih izzivov. Naša domišljija ne pozna meja, zato lahko s plesom ponazarjamo prav vse, kar želimo. Opravila vsakodnevnega življenja, gibanje živali, kako izgleda hrana, vremenske pojave … Podobno kot lahko z inštrumenti ponazarjamo zvoke, ki jih slišimo v naravi – dež, potok, grmenje, oglašanje slona, žolne, žabe. Stopimo v ritem in se prepustimo glasbi ali preprosto zaplešimo na zvoke narave. Pripleši k nam, zabavno je! 

Sandra Štefanec

18.00, GOZDOVILIMO! 4+ – predstava za otroke

V gozdu vlada ravnovesje, dokler gliva Gufi ne postane sit garanja in se upre. Glive začnejo zahtevati drevesne lepote zase in vse se postavi na glavo. Stara Grča zaradi gozdoviljenja ne more več spati, priplazi se plesen in napade drevo, drevesni varuhinji Gozdovilčici se od panike skoraj zmeša. Bo drevo sploh še lahko dom vseh? 

Društvo lutkovnih ustvarjalcev, Slovenija, Poletni lutkovni pristan, LGM

10.00–13.00 in 16.00–19.00, DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

Hotel za žuželke
Ponudimo dom opraševalcem, ki pridno skrbijo za naš blagor. Naredimo jim čisto majhen hotel, ki jim bo nudil zavetje pred ujmami. Žuželke nam bodo zelo hvaležne.

◊ Zavod MARS Maribor

Čarobni gozd
Kaj se le skriva v čarobnem gozdu? Zagotovo nekaj lepega. Ustvari in poglej.

◊ Zavod MARS Maribor

10.00–13.00, 16.00–19.00,GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

Športni Junak za nas pripravlja spretnostni poligon, izposojo rekvizitov, med 11. in 12. uro pa še Športne igre za otroke s Športnim Junakom. Gibki, prožni, vsega zmožni? Smo!

◊ Športni Junak

 


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Udeležba v vseh programih Art kampa poteka na lastno odgovornost.
Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.
V primeru dežja program odpade.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava