Živa dvorišča | ostalo | Piknik, delavnica

Šitake kebap? Ostrigarjev steak? Portobello medaljoni? Ste že kdaj slišali za vrsto okusa »umami«? Če še niste,  vas vabimo na delavnico priprave piknik hrane za rastlinojedce, ko bosta Lovec na okuse in Urbani Fungalist združila moči v pripravi gob na žaru. 

Pokrovitelj delavnice je Fungalistmlado podjetje, usmerjeno k ozaveščanju za samooskrbo z gobami v urbanem in podeželskem okolju. Z inovativnimi izdelki in navdihujočimi delavnicami širi gobji entuziazem, da širnemu svetu pove, da vsaka goba prinaša svojevrsten zdravilni ali kulinarični orgazem. 


V soboto bomo na dvorišču Krekove 4 živeli tisto od vzporednih resničnosti, v kateri ljudje živimo v povezanih skupnostih ter v tesni povezavi z drugimi živimi bitji, neživo naravo in kozmosom. Dan bomo začeli z razstavo dvoriščnih utopij, kot si jih zamišljajo študentje z uporabo AI orodij. Ko bo čas za pozno kosilo, bomo nadaljevali z delavnico grila za rastlinojedce in žetvijo užitnega plevela ter skupaj pripravili jedi za piknik. Zvečer, ko bo sonce tako nizko, da bomo lahko plesali s svojimi sencami, nas bodo na plesišče popeljale Divje babe. Zaključili bomo z akustičnim koncertom KUD Coda in pogledom v nočno nebo z astronomskim društvom Orion.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava