Otroške igre, plesi in pesmi

Ohranjamo izročilo naših prednikov – pojemo, plešemo, se igramo – živo, živo!

Otroška folklorna skupina KUD Študent Maribor deluje od leta 2010 in predstavlja najmlajšo sekcijo Kulturno umetniškega društva Študent, ki je bilo ustanovljeno že davnega leta 1964. V skupini plešejo otroci, stari od 4 do 10 let, ki se šele spoznavajo s prvimi plesnimi koraki, igrami in pesmimi naših babic in dedkov. Vodji skupine in avtorja koreografije sta Marko Pukšič in Aleksandra Petrovič, kot vaditeljica pri delu z otroki pomaga še Cirila Robič. 

Mladinska folklorna skupina KUD Študent Maribor se predstavlja predvsem s plesi iz širšega območja Štajerske. Iz te pokrajine izhajajo tudi kostumi, ki predstavljajo oblačilno podobo otrok ob koncu 19. stoletja omenjenega območja. Kljub temu, da skupina deluje šele nekaj let, se redno uvršča na regijska srečanja otroških folklornih skupin Slovenije, zadnja štiri leta pa je bila izbrana tudi na državno srečanje. Pogosto gostuje tudi v tujini, med drugim na mednarodnih folklornih festivalih na Hrvaškem, Poljskem, Češkem, v Makedoniji, Bolgariji in Srbiji. Tudi letos bo bogato slovensko kulturo ponesla v tujino. Vodji skupine sta Aleksandra Petrovič in Marko Pukšič, kot vaditeljica pri delu z otroki pomagata še Helena Puhan. 

In še povabilo otrokom – v kolikor bi se želeli pridužiti skupini, se skupaj z njimi zabavati ter potovati po svetu, vam mali KUD-ovci sporočajo, da lahko to storite kmalu, takoj ob začetku prihajajočega šolskega leta! 


Otroška in mladinska folklorna skupina KUD Študent Maribor

Avtorji programa:
Dr. Aleksandra Petrovič,
Marko Pukšič
Cirila Robič

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava