glasba | Koncert
  • 10.30 - 11.30
  • Glavni trg
    /
  • Vstopnine ni.

Orkestrionje vsakoletni mednarodni, medgeneracijski in glasbeno-družbeni projekt v organizaciji društva Pojoča skleda. Gre za izvirno idejo, katere ključni cilj je razvijati skupinsko glasbeno udejstovanje in ga vseskozi nadgrajevati.

Orkestrion je unikatni orkester, ki zaživi v poletnih mesecih in v svoje vrste sprejme vse željne glasbenega ustvarjanja, ne glede na njihovo starost, glasbeno predznanje ali glasbilo.

Programsko se gibljejo med ljudsko glasbo, jazzom in priredbami klasične glasbe za zasedbo, ki je vsako leto bolj ali manj povsem spremenjena. Mentorji pri vodenju uporabljajo različne metodološke pristope, tehnike učenja in utrjevanja (igranje po posluhu, na pamet, na priklic) predlaganih del, saj si možnost skupinske igre želijo razširiti tudi na tiste, ki glasbo spoznavanjo na netonalen način, sočasno pa omogočiti spoznavanje tovrstnih praks učiteljem glasbe v osnovnih šolah, učiteljem inštrumentalistom, vodjem ljubiteljskih orkestrskih skupin ter polprofesionalnim in profesionalnim glasbenikom.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava