Okno v svet

Folkart | ostalo | razstava
  • 10.00 - 15.00
  • Vodni stolp
  • Vstopnine ni.

Razstava

Barvito, čudovito, glasno in strastno! Edinstveno razstavišče Vodnega stolpa vam predstavlja delček fotografij bogate zgodovine Mednarodnega CIOFF® folklornega festivala Folkart iz dobro obiskane razstave Okno v svet v Minoritski cerkvi, ki smo jo postavili na ogled leta 2018 ob 30. obletnici Folkarta.

Alenka Klemenčič, producentka Folkarta, je ob tej priložnosti zapisala: »Lahko smo ponosni, dragi naši Mariborčani, da imamo takšen biser sredi lastnega dvorišča. Zato ga moramo negovati, brusiti in ohranjati njegov sijaj še dolga leta! 
Ni najstarejši. Tudi ni največji na svetu, je pa zanesljivo v samem vrhu evropskih ter svetovnih festivalov, v odlični družbi desetih svetovnih folklornih biserov. To pravijo vsi udeleženci, tuji in domači strokovnjaki iz folklornega sveta, to trdijo prijatelji in celo ne ravno najboljši prijatelji.
a, je eden izmed najboljših. Star 30 let, torej v najlepših letih. Veliko je še pred njim in veliko ima še za pokazati. Vse celine, nešteto držav sveta, nešteto izjemnih skupin. Veliko vpletenih izjemnih ljudi, marljivih, predanih in zaljubljenih v čudovito svetovno tradicijsko bogastvo.
«

Tokrat smo izbrali fotografije največjih biserov ljudskega izročila z vseh celin sveta, ki smo jih gostili in razstavo dopolnili s fotografijami 30. in 31. Folkarta.

Razstava bo na ogled v razstavišču Vodnega stolpa v zgornjem nadstropju vsak dan od 17. do 29. avgusta 2020, med 10.00 in 15. uro.

Vstop je prost. Iskreno vabljeni!

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava