MERCATO DEL VAGO

Mercato del Vago je trio, kjer Giulia poskrbi za vokalne linije, sestavi koncept in njemu primeren scenarij, Paso in Mario sledita vodstvu besedila z inštrumentalno linijo, ki povedano vrhunsko odseva skozi melodije in udarnost. Besedila, ki govorijo tako o njihovih strahovih kot užitkih, brez iluzij opisujejo moderen svet in človeštvo, ki ga definira.

Rojeni in vzgojeni v italijanski Ravenni, so se člani skupine Mercato del Vago srečali leta 2012, vsak iz svoje glasbene smeri. Vse od skupnih začetkov so gradili na medsebojnih razlikah in s tem učinkovito potiskali meje elektronike, bluesa, rocka, folka in poezije. Po veliko nastopih, kjer so izvajali skladbe s svojih prvih dveh albumov, Tempi (2012) in 11 Storie al confine (2014), trenutno pripravljajo tretjega, ki je tudi glasbeno popolnoma svež: Fatti e apparenze.


Mercato del vago

 

NIKKI LOUDER

Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okolice Kamnika, ki ima za sabo preko 150 koncertov širom bivše Jugoslavije, kot tudi več turnej po srednji Evropi in Veliki Britaniji. Po svojih štirih dolgometražnih ploščah si za svoje intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje upravičeno zaslužijo naziv prvaki slovenskega hrupnega rocka.

Skupino oblikuje udarnost in brezkompromisnost - poslušalca rešetajo s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, ki v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo, zvočnike parajočo nevihto. Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikulacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko. Nikki Louder ponujajo kaotično hardcore/math-core/noise izkušnjo, ki pa kljub združevanju številnih raznovrstnih vplivov zveni kompaktno in zaokroženo. In to je odlika velikih bendov. Impresivno.


Nikki Louder

 

BODY SAYS NO

Skupina Body Says No je nastala leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). V začetku leta 2018 začnejo s studijskim delom in odigrajo svoj prvi koncert v Trstu. Jeseni 2018 se jim pridruži še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah.

Body Says No so decembra 2018 objavili prvi EP z naslovom 3 songs s pomočjo Robija Bulešiča v kočevskem studiu BearTracks. Celotna izdaja je na voljo v digitalni obliki na platformi Bandcamp. Za uvodno skladbo Hatch pa predstavljajo svoj prvi videospot, ki ga je posnel Matej Čebulec.

Body Says No izvaja avtorsko glasbo s teksti v angleščini, ki jo napajajo podtalni žanri rock glasbe (noise rock, post-punk, americana, stoner rock...). Člani bendov prihajajo iz Krškega, Sežane in Bistrice ob Sotli. Delujejo (oziroma so delovali) tudi v zasedbah Karmakoma, Low peak Charlie, Tovariš Strmoglavljen, Zmajev rep, Akami, Suzi Soprano, MeduzaleM, theLIFT.


Body Says No

  • Enej Mavsar, vokal, kitara
  • Blaž Kocina, bobni
  • Jošt Drašler, bas

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava