Na sončni strani žice

Na sončni strani žice je učna ura 4 svetovno neznanih tenorjev od katerih vedno kdo manjka!

Na sončni strani žice je učna ura 4 svetovno neznanih tenorjev. Pouk, ki se ga ne zamudi, saj je vsako ponavljanje nemogoče, ker je vsakič popolnoma drugače! Nastop 4 tenorjev – od katerih vedno kdo manjka!

Drago Mislej Mef je kronist obalnih pripetij in dobri duh vseh ta pravih kulturnih dogodkov. Jeseni je izdal že-ne-vem-katero ploščo, tokrat CD, Ma ne že spet ... Mef, ki je še vedno vroča in sveža. Neponovljiv in nezamenljiv je njegov bridki humor, ki potrjuje ljudi in dela naše napake znosne. Večino pesmi pa tako ali tako znamo na pamet.

Vlado Porédoš s svojim knap-rollom in »ljudskimi« pesmimi že 30-let drvi z Orleki po Sloveniji in svetu. Nabralo se je skladb za nekaj CD-jev. A da besedilo zazveni in zgodba oživi v njegovi pripovedi – je najbolje, če jih sam pove ob kitari.

Primož P. Ram Siter je kot radijski napovedovalec in poznavalec glasbe in publike ubral svežo pot kantavtorstva. Tu sledi melodičnemu rocku s pogledom »osamosvojitvene« mladine, ki preteklost jemlje kot navdih in ne kot breme.

Jani Kovačič bo nedvomno izvedel učno uro in poskusil naučiti publiko nekaj pomembnih svetovnih socialnih pesmi: A Man is a Man for a That, L'Estaca, La kukarača, Guantanamera ... in za počez še kakšno Brechtovo.


NA SONČNI STRANI ŽICE

Drago Mislej Mef 
Vlado Porédoš 
Primož P. Ram Siter 
Jani Kovačič 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava