glasba | Koncert
  • 20.00 - 22.30
  • Vstopnine ni.

Mitch O. (pričetek koncerta ob 20.00)

Mitch O., lap steel kitare, glas
Hans Penzoldt, ustna harmonika
Danilo Ženko, bas
Jure Skaza, bobni
Miran Waldhutter – Hitri, harmonika

Mitja Novak Mičo je mariborski glasbenik, vodja skupine Pohorje express. Kot multiinstrumentalist (kitare, pedalsteel kitara, mandolina, banjo) je sodeloval z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in skupinami, kjer je igral različne glasbene zvrsti od popa (Neisha), bluegrassa (Bluegrass hoppers), irske tradicionalne (Shenanigans), rocka( Crossroads) itd.

Pred kratkim je izdal svoj prvenec z naslovom Prebranec. Album preveva country-bluesovsko vzdušje prežeto z zvokom steel kitar in ustne harmonike. Prebranec je odlična podlaga za vožnjo skozi Slovenijo in še naprej...


Pohorje express (pričetek koncerta ob 20.30)

Pohorci so:

Špela Novak, glas&stas
Mitja Novak, glas, kitare, mandolina, lap steel
Dragan Verber,  glas, banjo, kitara
Miran Waldhutter - Hitri, glas, harmonika
Danilo Ženko, bas & beyond
Jure Skaza, bobni

Posebni gost: Hans Penzoldt, ustna harmonika

Slovenska country skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom.

Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, ko so se pod tem imenom zbrali Milan Pečovnik Pidži, Renata Leich, Mitja Novak in Tomaž Pinter. V  naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Leta 1984 so se s skladbo Dobra žena prebili na POP delavnico in si prislužili prvi studijski posnetek v studiu Top Ten Dareta Novaka. Kmalu so dobili ponudbo za snemanje prve samostojne kasete pri ZKP RTV Ljubljana. Prodali so jo v 30.000 izvodih in tako postali eni najbolj poslušanih bendov v Sloveniji. Posneli so še drugo kaseto, sodelovali na mednarodnih festivalih country glasbe in koncertno prečesali Slovenijo. Poslovilni koncert skupine se je zgodil leta 1990 v mariborskem štuku.

Od leta 2016 Pohorje express spet vozi. Od starih članov je zraven le soustanovitelj skupine Mitja Novak, ki je zbral ekipo izkušenih glasbenikov z različnih glasbenih žanrov, od jazza do narodnozabavne glasbe. Danes je njihova glasba mešanica countrya, rocka, swinga, bluesa in tex mexa , na repertoarju pa se znajdejo tako stare kot tudi povsem sveže avtorske skladbe.

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava