Priporočamo

Eden vodilnih bobnarjev na sceni.

Eden najboljših bobnarjev vseh časov prihaja v Maribor! Nastopil bo s svojo skupino The ScOpe, s katero deluje od leta 2018 in s katero je presegel vsa pričakovanja. Spoj rock, soul, reggae in celo pop glasbe, seveda z jazzovskim pridihom, prikaže Katchéja ne le kot superlativnega bobnarja, temveč tudi kot enega najboljših avtorjev sodobne glasbe. Če je na svojih zadnjih albumih (in v živo) nastopal predvsem v jazzovskih zasedbah, se tokrat predstavi takšen, kot smo ga vajeni predvsem iz pop-rock sveta. Bobni, velikokrat navdihnjeni z afriško glasbo, so v središču prav vsake pesmi, in tako resnično poudarijo njegovo mojstrstvo, obenem pa zagotavljajo nepozaben žur, na katerem se občinstvo zlije z dogajanjem na odru.

Manu Katche se je sredi osemdesetih let dobesedno izstrelil v najvišje glasbene sfere s svojim prispevkom na izjemno uspešnem albumu So Petra Gabriela ter z bobnanjem na Stingovih albumih Nothing Like the Sun in The Soul Cages – tudi tokrat se bo v Mariboru ustavil po več kot mesec dni trajajoči stadionski turneji s Petrom Gabrielom. Kot eden vodilnih bobnarjev na pop in rock sceni je igral s skupino Afro Celt Sound System, s kitaristomaJeffom Beckom, Alom Di Meolo, s skupino Dire Straits, s saksofonistom Janom Garbarkom, pa tudi z glasbeniki Manujem Chaom, Youssoujem N'Dourjem, Joejem Satrianijem, z glasbenico Tracy Chapman in s številnimi drugimi. Toplo priporočamo!


Manu Katché, bobni
Patrick Manouguian, el. kitara
Jim Henderson, klaviature
Jérôme Regard, el. bas

 


∗ JazzLent paket
Pri nakupu 3 ali več vstopnic za različne koncerte programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica za After na Minoritih.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava