Leonart ● Projekt To Tika

LEONART (pričetek koncerta ob 20.00)

Sebastijan Lukovnjak, vokal, akustična kitara
Andrej Knehtl, električna kitara, spremljevalni vokal
Martin Počkar, bas kitara, spremljevalni vokal
Marko Brvar, bobni, spremljevalni vokal

Leonart je organizem svoje vrste. Štirje glasbeniki, ki so vsak zase preigrali številne odre, so združili moči z namenom ustvariti kreativni presežek, ki se je pred štirimi leti skompresiral na CD-plošček, ki jih je ponesel Visoko v nebo. S prihajajočim albumom Vrh sveta pa glasbeniki dodajajo svoji glasbi, ki je preplet več žanrov, novo dimenzijo. Štiričlanskemu kolektivu je uspelo svoj zvok zasidrati v ušesa ljubiteljev kakovostne glasbe, lovorike radijskih postaj pa so postale stalnica. Tako kot je postala pesem Moje mesto stalnica na playlisti vsakega ljubitelja štajerske prestolnice. 


PROJECT TO TIKA (pričetek koncerta ob 21.30)

Katarina Samobor, vokal 
Tomaž Muršak - Tom, kitara, backvokal
Igor Bezget - kitara, sarod, backvokal
Tin Matuš, bobni, backvokal
Sašo Brezovnik, bas, backvokali

Project ToTiKa, bolj ali manj spontano nastane v času korona karantene.

ToTika združuje glasbenike različnih generacij in različnih žanrov, kar se odraža tudi na njihovi glasbi. Ljudje to drugačnost opišejo kot svežino.

V času izolacije se Tomažu Muršaku porodi želja posneti nekaj njegovih starih nikoli produciranih skladb. S Tinom Matušem, s katerim sicer igrata skupaj tudi v eni drugi zasedbi, se dogovorita posneti demo, na katerem je vokalno linijo odpela Katarina Samobor. Katarinin glas in neobremenjena mladostna svežina je bila velika inspiracija. Ko je bil demo posnet, je ostal občutek, da »komad obeta«, le aranžma je treba še obogatiti, za kar pa je poskrbel Igor Bezget. Zagotovo Igor Bezget daje glasbi Projekta ToTiKa poseben pečat in unikum. Njegov glasbeno ustvarjalen opus je izjemno globok, izkušnje pa tolikšne, da bi njih navajanje prebilo okvirje besedila predstavitve, a njegov prefinjen smisel za estetiko in harmonijo je tista pika na i, ki daje glasbi Projekta ToTiKa prepoznavnost. V aranžmaje mojstrsko preplete mladost in lahkotnost, ki ga izžarevajo mlajši člani, ter kreativnost in izkušenost članov srednje generacije banda. 

V glasbi ToTiKe bodo zmeraj presenečenja, zmeraj bo kak hudomušno nagajiv vložek in verjetno je ta kombinacija tista, ki najbolj pritegne tudi poslušalce. 

V njihovem prvencu Včasih! gostijo Emkeja, ki je poletno lahkotnemu funku dodal svoj, zdaj že skorajda »signature rap«.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava