Keïta – Brönnimann – Niggli (CIV, SUI)

Priporočamo

Spektakularno, nič manj kot to! 

Večno nasmejani Aly Keïta je namreč eden najboljših balafonistov, ki s svojo energijo, entuziazmom, magičnimi rokami ter tisoč-in-enem udarcu na balafonu (zahodnoafriška oblika ksilofona), dobesedno preplavi prostor. Neizbrisne sledove svojega igranja je doslej pustil pri velikanih kot so Joe Zawinul, Omar Sosa, Pharao Sanders, Dobet Gnahore in Jan Garbarek. Keïta v pričujoči zasedbi združi raznovrstne izkušnje svoje kariere: tradicionalni afriški repertoar z zahodnjaškim jazzom, improvizacijo in afriške ritme.

Eksotična v tej zasedbi je v resnici njena evropska komponenta – tako Lucas Niggli kot tudi Jan Galega Brönnimann sta rojena v Kamerunu, a živeča v Švici in tako prinašata ne le izvoren občutek za kompleksne ritme, temveč tudi švicarsko natančnost.

Trio se na svoje iskanje »zvoka sveta« včasih poda s takšno silovitostjo in nadzvočno hitrostjo, da se človeku povesi spodnja čeljust in oko več ne zmore spremljati palic na bobnih in balafonu. Instrumenti zazvenijo in se med seboj stkejo s takšno lahkotnostjo in prepričljivostjo, da poslušalec povsem pozabi koliko virtuoznosti je za to potrebne! Resnično, trio je spektakularen, pravi pravcati »brotherhood of vibes and grooves«, prepoln glasbenega optimizma in vedrine. 

Težko bo ostati v stolih, to vam lahko zagotovimo…


Keïta – Brönnimann – Niggli (CIV, SUI)
Aly Keïta, balafon, glas
Jan Galega Brönnimann, bas-klarinet, tolkala
Lucas Niggli, bobni, tolkala

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava