• 19.00 - 20.00
  • Grajski trg
    /
  • Vstopnine ni.

JE VEUX je projekt zagrebške skladateljice in vokalistke Željke Veverec, poznane iz odličnega soul-funk benda Mangroove, s katerim je doslej objavila štiri odlične albume.

Z umetniškim imenom Je Veux se je konec leta 2020 podpisala pod svoj debitantski album z naslovom »I glow«, ki so ga hrvaški glasbeni kritiki in novinarji proglasili za album leta. Z njim je osvojila štiri glasbene nagrade Rock & Off neodvisnih glasbenih novinarjev in sicer za album leta, pesem leta, pop izvajalca leta in novega izvajalca leta. Album je prejel tudi nagrado Porin za najboljši album elektronske glasbe, nominiran je bil tudi za album leta. Poleg tega je Željka prejela še nominacijo za najboljšo žensko vokalno izvedbo.

Željka je tudi gledališka igralka in pevka, njena strast je muzikal. Nastopala je v predstavah Lasje (Hair), Aida, Lepotica in zver in drugih. Nedavno smo na odrskih deskah SNG Maribor videli  predstavo Rdeča kapuca, za katero sta z njenim življenjskim partnerjem Tonijem Starešinićem spisala glasbo in besedila.


Željka Veverec, vokal, efekti
Toni Starešinić – klaviature, sintetizator
Djuro Dobranić, bobni
Igor Dorotić, trobenta

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava