Jaga Jazzist (NOR) - ODPOVED KONCERTA

Koncert zaradi stavke letališkega osebja v Oslu ODPADE!

Koncert Jaga Jazzist zaradi stavke letališkega osebja v Oslu ODPADE! 

Kupnino za že kupljene vstopnice vam bomo vrnili 2. 7. v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor do 22.00 in na Info točki Minoriti od 19.00 dalje ter v odpiralnem času Informacijske pisarne do 15. julija.

Kupci vstopnic za koncert Jaga Jazzist bodo imeli prednost pri nakupu vstopnica za: Lacha after jam: HAUPTMAN ● DJ TURISTA (sobota, 2. 7., 23.30-2.00)


Ste resnično pripravljeni, da vas ob 30. obletnici Festivala Lent dokončno odpihne, tako kot je treba?

JazzLent vam velikokrat skuša za zaključni večer ponuditi kaj posebnega, toda ali ste resnično pripravljeni, da vas ob 30. obletnici Festivala Lent dokončno odpihne, tako kot je treba? 

Ne le vsem jazzerjem, temveč vsem, ki ste kadarkoli poslušali glasbo skupin kot so Radiohead, Arcade Fire, Sigur Ros ali Pink Floyd in kakršenkoli starejši progresivni rock, obljubljamo, da se vam bo doživetje tega večera ne bo samo zasadilo globoko v vaš hipotalamus, temveč vam bo spremenilo pogled na muziko 21. stoletja!

Skupina Jaga Jazzist je že skoraj tri desetletja pravcata institucija norveškega progresivnega (jazz) rocka, paralelna realnost našega norega sveta, ki hkrati korenini v jazzu, a vendar nikoli ne izgublja stika s svetom okoli sebe, najsibo rock ali elektronska glasba. 

Morda je Jagga Jazzist big band za 21. stoletje, je skupina, ki presega tako rekoč vse žanre in ustvarja vizualno-zvokovni spektakel v nišni kulturi. Morda so ena najboljših glasbenih skupin na evropskih tleh nasploh ali povabilo na žur, kot ga Festival Lent v svojih 30 letih obstoja doslej še ni ponudil. Verjetno so še veliko več kot vse to. Maribor, ali si resnično pripravljen na ta večer? Oziroma - ali si sploh kdo lahko privošči ta večer izpustiti?


JAGA JAZZIST (NOR)

Lars Horntveth, kitare, klarineti, saksofoni, klaviature, sintetizatorji, vibrafon, klavir in programiranje
Marcus Forsgren, električne kitare, glas
Even Ormestad, bas kitara
Line Horntveth, tuba, altovski rog, evfonij, flavte, glas
Erik Johannessen, pozavna, glas
Martin Horntveth, bobni, tolkala, programiranje
Øystein Moen, klaviature, sintetizatorji, Hammond klaviature
Andreas Mjøs, vibrafon
NN, oblikovanje zvoka
NN, oblikovanje luči, vizualije


OPOZORILO: na koncertu je uporabljen stroboskop.


Ste ljubitelji jazza in raziskovalci dobre glasbe? Ponujamo vam možnost nakupa kompleta vstopnic, kjer pri nakupu treh ali več vstopnic za različne koncerte JazzLenta in Jazz Podija na Minoritih - Odru Nove KBM prejmete 20% popust na celotno ceno vstopnic!

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vam vsak večer* po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica na koncert z jam sessionom Lacha after jam na Minoritih. (*razen v nedeljo, 26. 6.)

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava