Hauptman • DJ Turista

Razprodano
Lacha after jam | | Koncert, jam session

RAZPRODANO!

Zadnji večer legendarnega Festivala Lent na Lachinem odru zaključujemo s koncertom Hauptmana, ki pa mu izjemoma ne bo sledil jam session, temveč plesna ekstaza z mladima glasbenima vsevednežema - Dj Turista.

Hauptman je glasbenik, ki želi znotraj sproščenih groovov z odmikom od tipičnega aranžerskega in harmonskega pristopa sodobnih pop glasbenikov, izstopati in odstopati od večine, hkrati pa poskuša z delčki iz vsakega žanra sestaviti svoj mozaik in lastno zvočno podobo. Njegova glasba je fuzija vplivov jazza, alternativnega r'n'b-ja, soula in popa. Dela z ljubeznijo in kirurško natančnostjo, drži se pravila »manj je več«. 

Hauptmana na koncertih spremlja petčlanska zasedba odličnih glasbenikov, ki z lastno interpretacijo vsak koncert naredijo drugačen, edinstven.

DJ Turista sta mlada mariborska fanta, ki v prvi vrsti snemata podcaste z zanimivimi osebnostmi Slovenije. Poleg pogovorov ju zanima tudi glasba. Različne zvrsti, različni izvajalci, različna glasbena obdobja. Njuno glasbeno besedišče je obširno, kot je obširen program Festivala Lent – in zato sta perfektna izbira za Lacho. Če ste se kdaj čudili, kako dobra glasba se predvaja na kakem mestnem dogodku, je velika verjetnost, da sta prste in ušesa pri tem imela DJ Turista. In hop, od playlist do DJ setov in od tu glasba v živo, za zadnji, najbolj nori večer Festivala Lent. Ob funk, pop in disco-house ritmih bomo na nogah vse do konca – in morda še dlje!


Žan Hauptman, vokal, klaviature
Maša But, spremljevalni vokal, flavta
Alja Senčar, spremljevalni vokal
Filip Vadnu, kitara
Vid Turica, bas
Pavel Čebašek, bobni


Za afterje bo na Festivalu Lent letos skrbela Lacha, tista neoprijemljiva sila, ki z različnimi dogodki po principu »malo drugače« že nekaj let skrbi za podporo in razvoj glasbene scene v Mariboru.

Lachin after jam je edinstvena izkušnja; fuzija žanrov, nivojev in starosti. Je dogodek, na katerem se na odru zberejo naključni glasbeniki in sledijo ritmu trenutka, ustvarjalnosti in navdiha - tukaj in zdaj. Da bodo začetki lažji, jam sessione odpirajo lokalni virtuozi, ki živijo za glasbo in delajo premike na slovenski glasbeni sceni: WudisbanPine TreeFridas Jazz QuartetMasharikFunk fact in Sara LamperčnikMultiversalToniHauptman in DJ Turista - nato pa so na oder vabljeni vsi glasbeniki in glasbenice, da bomo večer kreirali skupaj, poslušalci in ustvarjalci!

Obljubljamo nepozabne after jam partyje, hude koncerte in nore jam sessione. Prinesite svoj instrument ali pridite praznih rok, že(l)jnih ušes ter poskočnih nog. Odbito bo!


Vstopnina za Lacha after jam: 5 eur ali vstopnica za prireditve na Minoritih - Odru Nove KBM na dan dogodka.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava