Godalni kvartet Prima

Spored

Bosse Nordin: Scottish, danski ljudski napev za godalni kvartet

Danska ljudska: Sønderho bridal trilogy / Poročna trilogija iz vasi Sønderho na danske ljudske napeve (prir. Danski godalni kvartet)

Tradicionalna pesem: Menuet št. 60  (prir. Danski godalni kvartet)

Benjamin Ipavec: Serenada za godala

  1. Allegro moderato
  2. Menuetto
  3. Andante con variazioni
  4. Finale

Jan Sibelius: Andante festivo

Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento v F-duru, KV 138

  1. Allegro
  2. Andante
  3. Presto

Leroy Anderson: Plink, plank, plunk

Mojmir Sepe: Ko gre tvoja pot (bes. Frane Milčinski – Ježek, prir. Barbara Grahor)

Jože Privšek: Vozi me vlak v daljave (bes. Aleksander Skale, prir. Barbara Grahor)

Tadej Hrušovar: Dan ljubezni (bes. Dušan Velkavrh, prir. Barbara Grahor)


Godalni kvartet Prima je zasedba štirih mladih glasbenikov, delujočih pod okriljem Glasbenega društva NOVA, društva, ki v Novi Gorici že od leta 1996 skrbi za glasbeno produkcijo zahodnega dela Slovenije.

Nina Klaut je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Nova Gorica, najprej v razredu prof. Stele Povšič, nato pa v razredu prof. Jurija Križniča. Udeleževala se je državnih glasbenih tekmovanj, igrala v šolskem orkestru in drugih komornih zasedbah. Pri 14 letih se je pridružila Komornemu orkestru NOVA, v katerem neprekinjeno deluje še danes. Igrala je v Filharmoniji NOVA, v Vseslovenskem simfoničnem orkestru, v orkestru Glasbene matice in številnih drugih čezmejnih sestavih. Čeprav violina ni bila njena poklicna izbira, v Godalnem kvartetu Prima in drugih glasbenih zasedbah še vedno igra na koncertih, prireditvah in priložnostnih dogodkih.

Anika Ploj je z igranjem začela v glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini pri prof. Kristini Markovič. Skozi leta šolanja se je udeležila državnih tekmovanj in igrala v šolskem orkestru. Pri 14 letih se je pridružila NOVI filharmoniji, kasneje pa komornem orkestru NOVA, kjer še danes aktivno igra.

Sara Štrancar je sprva violino igrala na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina pri prof. Marku Kodelji, nato pa je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Marku Bitežniku maturirala iz viole. Ob študiju glasbene pedagogike na Univerzi v Mariboru je pričela z igranjem v simfoničnem orkestru NOVA filharmonija, ob tem pa se izobraževala na mojstrskih tečajih pri prof. Helfriedu Fistru, Benjaminu Ziervoglu, Brianu Finlaysonu, Roku Zgoncu in Petru Ugrinu. Danes aktivno igra v Komornem orkestru NOVA in priložnostno v drugih orkestrskih sestavih v Sloveniji in Italiji, nove glasbene izzive pa uresničuje tudi v komorni igri.

Luka Mužina je pričel z igranjem violončela v Glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini, sprva pod mentorstvom prof. Andreje Bračko, kasneje pa v razredu prof. Tine Rejc. Že pred koncem šolanja na glasbeni šoli je začel z igranjem v NOVI filharmoniji, kasneje pa v Komornem orkestru NOVA. Zadnjih sedem let je bil aktiven član dveh godalnih kvartetov, najprej Godalnega kvarteta L'armonia, ki se je kasneje preobikoval v današnji sestav Godalnega kvarteta Prima. Na svoji glasbeni poti se je tudi dodatno izpopolnjeval in bil član različnih mednarodnih orkestrov (Orchestra Academia Symphonica Udine, Mladinski simfonični orkester Neumarkt, GO! Borderless idr.) ter drugih priložnostnih sestavov.


Nina Klaut, violina
Anika Ploj, violina
Sara Štrancar, viola
Luka Mužina, violončelo

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava