glasba | koncert
  • 19.30 - 20.30
  • Mestni park
    /
  • Vstopnine ni.

Medeninasta glasbila, žametni toni, glasno in srčno slovo … do naslednjič, ko se spet srečamo!

Brass Band Slovenija je prva klasična tovrstna zasedba v Sloveniji, kar pomeni, da je orkester sestavljen iz trobil in tolkal, kar mu daje specifičen žametni ton, ki ga glasbeniki pričarajo iz svojih trobil. Zasedba ne vsebuje pihal, kot je to sicer značilno za pihalne orkestre, niti godal, ki jih zasledimo v simfoničnih zasedbah, vendar lahko kljub temu odigra prav vsakršen program in se skoraj do potankosti približa njegovi izvirni formi.

Orkester Brass band Slovenija sestavljajo večinoma študenti glasbe in akademsko izobraženi glasbeniki, ki jim je glasba mnogo več kot le hobi. Gre za mlad orkester, ustanovljen leta 2006, ki mu že peto leto dirigira mladi Mariborčan Aleksander Čonč, sicer študent glasbene kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Z orkestrom si prizadeva čim pogosteje nastopati ter predajati svoje znanje naslednjim generacijam.

Na Odru Triglav se predstavljajo s svežim programom, ki so ga marca letos posneli v studiu RTV Maribor za svoj prvi CD. Raznolik program skladb, ki jih preigravajo zadnjih nekaj let na samostojnih koncertih obsega klasičen program pisan za brass band, filmsko glasbo, odlomke iz muzikalov … Glasno in srčno slovo od Art kampa 2019.


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava