Flirrt

  • 20.00 - 21.30
  • Glavni trg
    /
  • Vstopnine ni.

Skupina Flirt je uradno nastala 8. februarja davnega 1997. Tistega leta je imela skupina pripravljen celoten material za prvi album, a ker v tistem trenutku ni dobila založnika, je bil projekt nekaj časa na čakanju. Konec leta 1997 je skupina izdala prvi album Frizerski salon, ki je bil zaradi navdušenosti članov nad legendarno britansko skupino Oasis žanrsko obarvan s takrat zelo priljubljenim brit-popom.

Konec leta 1998 je izšel album Modroplavo. Ne glede na to, da je album mešanica new wave zvoka in zvoka osemdesetih, kot pravijo sami, se je s plošče kot prvi singel odlepila pesem, ki z albumom po besedah zasedbe niti nima toliko skupnega – Ko je ni. Ta je kmalu postala vodilni hit benda, Flirt pa posledično kar naenkrat zelo priljubljen glasbeni kolektiv, ki je dobival vedno več publike.

V času koncertiranja po klubskih in festivalskih odrih je bend pripravil svoj peti studijski album z naslovom Lajf (podnaslov 'navadnega človeka'), s katerega so lansirali pesmi Popolno, Nobenni sam in Grem, za katerega so odMTV-ja prejeli nagrado Gold. Leta 2014 je skupina Flirrt (tokrat z dodanim r-jem) izdala svoj prvi akusični album, ki je hkrati šesti studijski album, z naslovom Izpod kovtra. Album je izšel v manj kot enem letu od izida prejšnjega albuma Lajf.

Flirrt je v začetku 2021 izdal novo preobleko legendarne pesmi Romeo in Julija, ki je postala ena najbolj predvajanih pesmi leta, nova verzija in nastop v oddaji Petek zvečer pa sta skupaj v pičlem letu zabeležila skoraj milijon in pol ogledov na YouTubeu.

Lani je Flirrt ob svoji 25-letki izdal novo skladbo z naslovom Kako si kaj, ki je poklon začetkom in 90-im letom skupine, in napovedal krajšo turnejo.


Rok Lunaček, vokal, kitara
Štefan Kokalj, kitara
Klemen Bartol, bas kitara
Domen Malis, bobni
Matjaž Ravnikar, klaviature

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava