Priporočamo

Vzneseno. Mistično. Katarzično!

Božo Vrećo s svojim zadnjim, šestim, albumom Lachrimæ utrjuje svoj umetniški izraz – tradicionalne melodije, petje in besedila prepleta s kantavtorskim delom in refreni, avtohtonimi za ozemlje Bosne in Hercegovine. Skozi vse njegove albume je jasno navzoč inovativni pristop k izvajanju sevdalink, ki ga navdihuje melodična in ritmična struktura makameja pa tudi jazz, blues in spiritual.

Božov lirični tenor z edinstveno milino in angelskim zvenom opeva najgloblja čustva, s katerimi se lahko poistoveti vsak poslušalec. Poje o ljubezni, hrepenenju in ločitvi, o žalosti, melanholiji in osamljenosti. Vsak verz je ljubezenska izpoved v malem. Njegovi koncerti so znani po katarzični zamaknjenosti in posebni energiji, ki v ljudeh sprošča potlačena čustva, zbuja vznesenost in požene solze po licih.

Božo sodeluje z umetniki svetovnega slovesa in piše nova sevdah besedila, ki vsakič znova osvajajo njegovo hitro rastoče občinstvo. Ustvarja tudi glasbo za film, balet in opero, sodeluje pri dokumentarnih filmih o sevdahu in svojem avantgardnem doprinosu. Posebno blizu mu je mističnost avtohtone balkanske enoglasne in večglasne glasbe. Njegov umetniški pristop ga uvršča med najpomembnejše interprete sodobnega sevdaha.

Na koncertu lahko pričakujemo tako sevdahe iz davnih časov kot tudi tiste, ki so nastali nedavno. Boža bodo na odru spremljali priznani glasbeniki iz Nemčije, Turčije, Makedonije in Srbije. 


Božo Vrećo, vokal
Kadir Dogan, tolkala
Demir Kanturovski, trobenta
Marko Nikolić, klaviature, harmonika
Christopher Esch, kitara

 


*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica za After na Minoritih.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava