glasba | Koncert
  • 20.00 - 22.30
  • Vstopnine ni.

Kdor je že bil na koncertu Andreja Šifrerja, ve, da to ni samo koncert, ampak tudi zabava za vse tiste, ki imajo Šifrerjeve pesmi za svoje in trenutek premisleka za tiste, ki sledijo njegovim besedilom. Če slučajno niste ne med prvimi in ne med drugimi, se ne bojte, saj vas bo plaz pojoče množice potegnil za seboj. 

Andrej je v več kot 40. letih plodne glasbene poti nanizal uspešnice, ki so zaznamovale slovenski narod.

Ni lahko biti zvezda dvomilijonskemu narodu. Če pa ta dva milijona spremljata pot glasbenika in poeta tako, kot to počno Slovenci z Andrejem Šifrerjem, se vse teorije zrušijo. Postal je dodaten družinski član in kot takega ga tudi jemljejo - z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi. 

Nobenemu posamezniku v zgodovini slovenske glasbe ni uspelo prodati čez štiristo tisoč plošč in kaset in nič ne kaže, da se bo pojavil podoben kaliber. Vse to govori v prid temu diplomiranemu pravniku, kitaristu, šaljivcu, ljubitelju življenja, popotniku, poetu, smejaču in sanjaču. Take zgodbe si za svoje življenje verjetno ne bi znal izmisliti niti on sam.


Andreja bo spremljala country glasbena skupina Mali oglasi, ki prihaja iz Gorenjske. Sestavlja jo sedemčlanska zasedba, ki pod tem imenom deluje že sedem let. Člani skupine so Simona Benko (vokal), Marko Berčič (vokal, kitara, banjo), Žiga Lacko (kitara), Bojan Šen (pedal steel kitara, banjo, mandolina), Robert Janežič (klaviature, harmonika), Dean Rozman (bas kitara) in Rok Rozman (bobni). S svojo unikatno, country, folk, rock energijo privabljajo vedno več ljudi na svoje koncerte. 

Trenutno so med snemanjem svoje druge avtorske plošče, prvo, Do konca in naprej, pa so posneli pred šestimi leti.

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava