/ob 20.00/ EDI EAST TRANCE BLUES (CRO)

Na istrski rock sceni je vzniknilo nekaj novega. Edi Maružin se je prvič v svoji dolgoletni karieri odločil za solo projekt, saj se po 37 letih sodelovanja z Gustafi spušča v drugačne vode. Čeprav se na skoraj vseh njihovih albumih začuti prizvok bluesa, je to prvič, da celotni repertoar sestavlja izključno blues, natančneje trance blues.

Navdihnjen pri legendah črnskega bluesa se je Edi Maružin lotil dela na albumu Sumpor. K sodleovanju je povabil svojega dolgoletnega glasbenega partnerja, bobnarja Čedomirja Mošnjo, in producenta Edija Cukerića, pridružili pa so se jim še rocker Pepe Ljuna in legenda puljskega rocka, basist Bili Milovan, ki ga je kmalu zamenjal Danijel Paulović.

Velika zagnanost in navdušenje sta hitro botrovala nastanku nove skupine Edi East Trance Blues, za katero bomo zagotovo še velikokrat slišali! Že njihov prvi album Sumpor, ki je bil izdan novembra 2018 pri Croatia Records, je prepričljivo osvojil glasbene kritike in mnoge nove oboževalce.

»Nismo črnci, nismo Američani, a imamo svoj blues, beli istrski blues«, pravi Edi Maružin. »Glasbo, ki jo  v sebi nosimo stoletja, v genih, smo preobrazili in dobili novo, svežo in zanimivo različico bluesa. Zagotovo bo všeč tistim, ki obožujejo stari, originalni blues.«


Edi East Trance Blues

  • Edi Maružin, vokal, kitare
  • Edi Cukerić, tolkala, teremin
  • Čedomir Mošnja, bobni, tolkala
  • Pepe Ljuna, kitara, ustna harmonika, vokal
  • Davor Milovan, bas

 

/ob 21.30/ ZABRANJENO PUŠENJE (BIH)

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava