MATEJA ULAGA (1997)  je z igranjem violine pričela pri 7. letih pri profesorici Maji Glavač v Laškem. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Jerneju Brencetu ter prof. Roku Zgoncu. Leta 2017 je uspešno opravila sprejemne preizkuse na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter na Glasbeni akademiji v Zagrebu. Trenutno je študentka 2. letnika violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Janezu Podlesku. Že v času osnovnega glasbenega izobraževanja je solo nastopila z orkestrom ter se udeležila različnih tekmovanj. Na tekmovanju Leona Pfeiferja v Ljubljani je  osvojila drugo mesto, udeležila se je mednarodnega tekmovanja Ars nova v Trstu z osvojeno bronasto plaketo, na državnem tekmovanju TEMSIG pa je osvojila srebrno plaketo ter leta 2017 2. nagrado na 55. hrvaškem državnem tekmovanju komornih skupin. Redno sodeluje in igra na različnih prireditvah v zasedbi godalnega kvarteta ter akustične glasbene skupine Artistik. Izpopolnjevala se je pri številnih mednarodnih priznanih violinistih, kot so: Igor Ozim, Vasilij Meljnikov, Goran Končar, Gorjan Košuta, Vesna Stankovič in drugi.

URŠKA SIKOVŠEK je pričela svojo glasbeno pot leta 2006 v Glasbeni šoli Laško-Radeče.
Po letu igranja kljunaste flavte je nadaljevala z igranjem klarineta pri prof. Franju Mačku, osnovno stopnjo glasbene šole pa je uspešno zaključila pri prof. Primožu Razboršku. V času šolanja v Laškem se je poleg številnih nastopov udeležila tudi različnih tekmovanj, na katerih je prejela zlato priznanje na regijskem in bronasto plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG (2010) ter 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu  (2012). Leta 2013 je uspešno opravila sprejemni preizkus in se vpisala na Umetniško gimnazijo v Celju. Šolanje je tako nadaljevala pri doc. Slavku Kovačiču. Leta 2014 je s komorno skupino dosegla 2. nagrado na tekmovanju Antonio Salieri v Italiji (1. nag. ni bila podeljena), kot solistka pa 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Petar Konjović v Beogradu z maksimalnim številom točk . Leta 2015 je dosegla 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Stevan Mokranjac v Požarevcu. Leta 2016 pa zlato priznanje in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja, na regijskem tekmovanju in zlato plaketo in 3. nagrado na državnem tekmovanju TEMSIG ter 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Stevan Mokranjac v Požarevcu. Njeno igranje lahko slišimo na zgoščenki Nagrajencev 45. tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, ki jo je izdala Glasbena šola Celje, leta 2016. Trenutno je študentka 2. letnika na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu red. prof. Jožeta Kotarja. Oktobra 2018 je na Mednarodnem tekmovanju klarinetistov v Carlinu prejela 2. nagrado. (1. nag. ni bila podeljena). Tekom šolanja se je izpopolnjevala na različnih seminarjih pri priznanih domačih in tujih klarinetistih in pedagogih kot so: Corrado Giuffredi, Robert Spring, Matthias Muller, Nuno Pinto, Csaba Klenyan, Bobo Yotzov, Yuan Gao  ter Jože Kotar, Jurij Hladnik in Dušan Sodja. Leta 2015 je na Italijanski univerzi klarineta v Camerinu kot solistka nastopila s kvartetom klarinetov A. Settimi. Je članica Laške pihalne godbe in od septembra 2018 je tudi dirigentka Salonskega orkestra Lucky & the Pipes. Z različnimi zasedbami je igrala v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Italiji, Srbiji, Bolgariji, Rusiji, na Madžarskem, Češkem in Hrvaškem.

SARA KÖVEŠ (1998) je svojo glasbeno pot začela z osmimi leti na Glasbeni šoli Lendava in se po uspešno končanem šolanju vpisala na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, kjer jo je štiri leta poučevala Lidija Maletić. Zadnji dve leti šolanja na konservatoriju se je vzporedno izobraževala tudi na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.  Nastopila je kot solistka z godalnim kvartetom in orkestrom konservatorija v Kazinski dvorani SNG Maribor ter izvedla samostojni recital v Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja Maribor v okviru projekta Variacije – Hommage a Franz Liszt. V srednji šoli se je srečala tudi s komponiranjem. Njeno delo Once upon a fairytale za klavir, flavto, violino in vibrafon je bilo izvedeno na festivalu Janus. Leta 2017 je z odliko maturirala iz klavirja, oktobra istega leta pa je prejela diplomo Dr. Roman Klasinc, ki jo podeljujejo najuspešnejšim dijakom za izjemne umetniške dosežke v času šolanja na konservatoriju. Je prejemnica številnih nagrad z državnih (TEMSIG 2016 – zlato priznanje in zlata plaketa) in mednarodnih tekmovanj (Jurica Murai 2016, Banjalučki bijenale 2014  in 2018. 


Darius Milhaud (1892-1974): Suita za violino, klarinet in klavir, op. 157b
Ouverture
Divertissement
Jeu
Introduction et final

Jani Golob (*1948): Sentimentalni plesi za klarinet, violino in klavir
Commodo
Leggero

Aram Hačaturjan (1903-1978): Trio za klarinet, violino in klavir
Andante con dolore, con molto espressione
Allegro
Moderato

David Beovič (*1977): Angie Z
American girl
Yes – No
Eternal joy


  • Mateja Ulaga, violina
  • Urška Sikovšek, klarinet
  • Sara Köveš, klavir

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava