ANDREJ OMEJC (1998) se je začel učiti saksofon pri osmih letih pri prof. Lovru Ravbarju na Glasbeni šoli Domžale. Na Državnem tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG) je leta 2010 osvojil zlato plaketo. Od septembra 2013 se izobražuje pri prof. Dejanu Prešičku na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Na drugem tekmovanju EMONA leta 2013 je osvojil zlato priznanje in tretjo nagrado. Je zmagovalec tekmovanja Davorin Jenko v Beogradu in tekmovanja Woodwind andbrass v Varaždinu . Redno nastopa kot solist Pihalne godbe Domžale, s katero je pred dvema letoma krstno izvedel skladbo Quasi Habanera za saksofon in pihalni orkester, skladatelja Tomaža Habeta. Nastopil je na festivalu IMAGO Sloveniae in izvedel recital v okviru Glasbene mladine ljubljanske. Letos se je predstavil tudi s Pihalnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. V finalu tekmovanja Evrovizijskih mladih glasbenikov je januarja letos kot solist nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Kot solist nastopil tudi s Simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik. Letos je ma tekmovanju TEMSIG osvojil zlato priznanje in prvo nagrado. V zadnjem času sodeluje s pianistko Tejo Komar, s katero pogosto koncertira. Svoje znanje  dopolnjuje pri številnih profesorjih, kot so K. Asatryan, D. Gauthier (Nemčija), J. D. Michat,  J. Y. Formeau (Francija), Betka Bizjak Kotnik, Matjaž Drevenšek, Lev Pupis, Miha Rogina (Slovenija) in drugi.

TEJA KOMAR (1997) je s šestimi leti v Glasbeni šoli Mengeš začela z igranjem diatonične harmonike v razredu prof. Tomaža Jemca, nadaljevala pri prof. Cirilu Spruku, devetletno šolanje pa je zaključila v razredu prof. Roberta Stoparja. Z desetimi leti je pričela z igranjem klavirja v glasbeni šoli Domžale pri prof. Martini Golob Bohte. Leta 2012 je uspešno opravila sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, smer glasbeni stavek, kjer se je izobraževala pod vodstvom prof. Črta Sojarja Voglarja. V času šolanja je sodelovala v zboru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod vodstvom prof. Ambroža Čopija, s katerim so se udeležili 25. Tekmovanja pevskih zborov v Zagorju in osvojili zlato priznanje. Leta 2018 se je udeležila tekmovanja TEMSIG iz solfeggia pod mentorstvom prof. Helene Vidic, kjer je osvojila srebrno plaketo na regijskem tekmovanju.

Letos obiskuje prvi letnik kompozicije pri prof. Marku Mihevcu na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

V prostem času se ukvarja s korepetiranjem zborov, v nekaterih tudi poje. Kot korepetitorka redno nastopa na občinskih proslavah in prireditvah. Sodeluje tudi s saksofonistom Andrejem Omejcem, s katerim je nastopila na festivalu Glasbena Mladina Ljubljanska v ciklu Glasbeni samovar.


Matija Tomc (1899-1986): Ples št. 3 iz Trije belokranjski plesi (prva izvedba v verziji za saksofon in klavir v Sloveniji)

Ralph Vaughan Williams (1872-1958): Six studies in english folksong

Pedro Iturralde (*1929):  Memorias (Spomini)

Ernesto Cordero (*1946): Tres Bocetos Criollos (prir. T. Komar)

Jerome Kern (1885-1945): Smoke gets in your eyes (prir. I. Frolov, T. Komar), gostja: Zala Eva Kocijančič, violina

Mikis Theodorakis (*1925): Kretski concertino (prir. T. Komar)

Urban Koder (1928-2019): Cvetje v jeseni 


  • Andrej Omejc, saksofon
  • Teja Komar, klavir
  • Gostja: Zala Eva Kocijančič, violina

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava