• 21.30 - 22.30
 • Vstopnine ni.

»Swing*swing*swing« je moto skupine Marina & The Kats s poskočno glasbo, ki človeka nemudoma spravi v dobro voljo!

  Zasedbo vodi simpatična pevka z izjemno šarmantnim in okretnim vokalom Marina Zettl. Pri petju pogosto uporabi posebno jazzovsko vokalno tehniko »skat«, s katero oponaša solistični inštrument – in to počne z neverjetno lahkotnostjo! Marina je posebna in občudovanja vredna tudi zato, ker ob petju z dvema metlicama istočasno igra še na mali (snare) boben in tako skrbi za red v ritmu.

  S svojo odrsko prezenco in lahkotnim podajanjem glasbe nas ta uigrana dunajska swing mašina neustavljivo spomni na zlato dobo swinga iz obdobja nekje med Djangom Reinhardtom in Cabom Callowayem.

  Njihova glasba je polna ognjevitega tempa, vročih ciganskih kitar, očarljivih melodij in večglasnega petja - in vse to so atributi, zaradi katerih se čeveljci kar sami odpravijo na plesišče.

  Marina & The Kats so v komaj treh letih obstoja postali ljubljenci glasbenih kritikov in vsi po vrsti jim napovedujejo meteorski vzpon na evropskem glasbenem nebu. Doslej so izdali tri albume.  Debitantskemu Small iz leta 2016, je sledil še Wild, njihov zadnji album  Swingsalabim pa se je povzpel celo na prvo mesto avstrijske jazz lestvice.


  Marina & The Kats

  • Marina Zettl, vokal & snare
  • Thomas Mauerhofer, akust. kitara & vokal
  • Peter Schoenbauer,  el. bas, bas boben & vokal 
  • Harald Baumgartner, akust. kitara, tolkala & vokal

  Lokacija

  Pokrovitelj dogodka

  Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
  barva kontrasta
  velikost besedila
  označitev vsebine
  povečava