Lent Salsa Weekend

28 .6.ÔÇô30. 6.: 22.00, Festivalna dvorana Lent
30. 6.: 11.00, Mariborski otok

Vstopnina: 10 ÔéČ (petek, sobota) + vstopnina na Mariborski otok / Delavnice: z Lento vstop prost!

Organizator: Plesno Vadbeni Center S

Dragi plesalci, ljubitelji salse ter sensual plesov!

V sodelovanju s Festivalom Lent, Festivalno dvorano Lent in Kopali┼í─Źem Mariborski otok (┼áportni objekti Maribor) vam predstavljamo Lent Salsa Weekend, ki bo potekal v petek, 28. 6., in soboto, 29. 6., v Festivalni dvorani Lent ter v nedeljo, 30. 6. z zabavo Pool Party na Kopali┼í─Źu Mariborski otok (┼áportni objekti Maribor).

Inštruktorji:

 • Bo┼ítjan & Nina Kizomba
 • Mar├şn & Tja┼ía Bachata Sensual
 • Roberto Trigona & Salsa Fusion
 • DJ Boricua ÔÇô Roberto Trigona


Lin Gerkman: North of the South (2018), razstava fotografij

Fotogalerija Stolp, ┼Żidovska ulica 6, Maribor
Od 21. 6 do 29. 6., med 15.00 in 18.00

Organizator: Fotoklub Maribor

Projekt dokumentira vec╠î zgodb iz sodobne ruralne Namibije. Osredotoc╠îa se na posledice, ki jih ima prevzem sodobnih tehnologij na nac╠îin ┼żivljenja pripadnikov tradicionalnih kultur. Fotografije predstavljajo dvojnost bivanja ljudi, globoko povezanih s tradicijo in trajno spremenjenih zaradi tehnolo┼íkih napredkov in vstopa v globalno ekonomijo.

Vstopnine ni!


Muzika, likovna razstava

Sodni stolp,
Od 21. 6 do 29. 6., med 19.00 in 24.00

Organizator: Fotoklub Maribor, Fotogalerija Stolp

Miran Stergulec se je rodil v Mariboru. V otro┼ítvu je likovne motive prejel od starega o─Źeta Jo┼żefa, ki je s svin─Źnikom risal vojake, topove in dirjajo─Źe konje na robove ─Źasopisa. O─Źe Matija je s svin─Źnikom narisal zbirko portretov takratnih popularnih filmskih zvezd, ki je ohranjena. S slikarstvom se je ukvarjal njegov prastric Miro Kehler, ki je slikal z oljem na platno.
V osnovni ┼íoli je bil njegov mentor akademski slikar in kipar Gabrijel Kolbi─Ź, ki je  vzpodbujal njegov talent in mu pokazal razli─Źne tehnike likovnega izra┼żanja. 
Fotografijo sta mu pribli┼żala o─Źe Matija in stric Ivan. S kamero Smena 6 in zrcalno refleksno kamero Practika LLC z 1.8/50mm objektivom, se je u─Źil osnove fotografije. Sedaj ve─Źino slik razstavlja na spletni strani e-fotografija - galerija in Fineart Portugal.

─îeprav sta ga fotografija in likovno izra┼żanje mo─Źno prevzela, je svoj ┼żivljenjski poklic na┼íel kot akademski glasbenik kitarist. Izobra┼żeval se je na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Bil je ustanovitelj glasbenih skupin Skarabej, Rajano in Inside. Napisal glasbo za Predstavo Mrtvec pride po ljubico v re┼żiji Toma┼ża Pandurja, soustvaril glasbo na besedila Janka Glazerja s Petrom Andrejem, posnel avtorski CD z Vaskom Atanasovskim in nekaj svojih solo cd jev. S fotografijami prikazuje glasbenike in plesalce z dinami─Źnim izrazom. Z  uporabo dalj┼íe ekspozicije in bliskavice so njegovi liki uvr┼í─Źeni med lastnostmi stati─Źne fotografije in gibljivimi slikami filma. V magi─Źnem realizmu, ki je sinteza realnega in nami┼íljenega sveta, je avtor na┼íel vir navdiha, kjer nastopajo njegovi glasbeniki v razli─Źnih zasedbah in sporo─Źajo univerzalen jezik kreativne umetnosti.

Za vstop potrebujete Lento ali Dnevno Lento.


Dan Reisinger: Ognjeni zvitki, razstava grafik

Sinagoga Maribor, ┼Żidovska ulica 4

Odpiralni ─Źasi Sinagoge:

 • od ponedeljka do petka: med 8.00 in 16.00;
 • ob sobotah, nedeljah in praznikih: zaprto

V ─Źasu Festivala Lent:

 • v petek, 21. 6. 2019, odprto do 22.00
 • v petek, 28. 6. 2019, odprto do 22.00.

Organizator: Center judovske kulturne dedi┼í─Źine, Sinagoga Maribor

Mednarodno priznani izraelski slikar in oblikovalec Dan Reisinger je serijo del ┬╗Ognjeni zvitki┬ź zasnoval leta 1979 kot grafi─Źno upodobitev verzov znamenitega izraelskega pesnika Abbe Kovnerja. Kovnerjeva poezija in Reisingerjeva dela tako sestavljajo subtilno celoto, s katero ustvarjalca opominjata na nesre─Źno usodo judovskega naroda v razli─Źnih krajih in obdobjih. Razstava je bila razstavljena ┼że v razli─Źnih muzejih in galerijah po svetu, danes pa je del stalne razstave v Sinagogi Lendava.

┬╗Mariborska sinagoga je eden najpomembnej┼íih spomenikov judovske kulturne dedi┼í─Źine na slovenskih tleh in obenem ena najstarej┼íih ohranjenih sinagog v srednjeevropskem prostoru. S prirejanjem kulturnih, znanstvenih in drugih prireditev sku┼íajo javnost opozarjati na kulturne raznolikosti, nekdanjo sinagogo pa o┼żivljajo kot prostor medkulturnega in medverskega dialoga.┬ź

Vstopnina: 1 ÔéČ, z Lento vstop prost! 


31. Folkart (RUS)

Pruh 
petek, 28. 6.2019, ob 18.00

Organizator: LOSI, dru┼ítvo za organiziranje lokalnih aktivnosti

Republika Baškortostan

Ansambel plesov in pesmi ┬╗Aytugan┬ź, Ufa

Skupino so leta 2010 ustanovili ljubitelji ljudskega izro─Źila na Dr┼żavni univerzi v Ufi. ┼Że od samega za─Źetka jo vodi idejna vodja Alfiya Saifullina. ─îlani ansambla so ┼ítudentje univerze.  Prihajajo iz Ufe, glavnega mesta te avtonomne republike Ruske federacije, ki le┼żi med reko Volgo in planino Uralom. Ba┼íkortostan meji na republike, od katerih sta najbolj znani Udmurtija in Tatarstan. Tako kot mnoge druge dr┼żave ogromnega ruskega prostranstva je tudi Ba┼íkortostan de┼żela kontrastov. Ba┼íkirci so muslimani tur┼íkega porekla. Tradicionalno so bili Ba┼íkirci pastirski, nomadski narod, ki je vodil svoje ─Źrede ovac, goveda, konjev in kamel po ustaljenih migracijskih poteh. Starodavni na─Źin ┼żivljenja, kontrasti in nenehne spremembe so pustili mo─Źan vpliv na kulturi naroda.

Razen nastopanja doma in po svetu, ─Źlani skupine veliko ─Źasa namenjajo raziskovalni dejavnosti. Zbirajo in obdelujejo manj znana podro─Źja pesmi in plesov folklore, posku┼íajo pa tudi obnoviti starodavne narodne obrede. Repertoar ansambla je bogat in raznolik. Vklju─Źuje ba┼íkirske in tatarske ljudske plese ter pesmi, kot tudi tradicijsko dedi┼í─Źino iz razli─Źnih delov Ruske federacije. Profesionalna miselnost, mladost, ┼íarm, energija in strast ter barviti narodni kostumi ÔÇô vse to vzbuja veliko zanimanja in naklonjenosti, kjerkoli se pojavijo.

Ansambel ┬╗Aytugan┬ź je postal nepogre┼íljiv udele┼żenec na mnogih festivalih tako doma kot v svetu. Ba┼íkirce bomo v Mariboru videli prvi─Ź.


Apory Museum

Pruh 
petek, 28. 6.2019, ob 20.30

Vstopnina: 5 ÔéČ (z Lento 3 ÔéČ)

Organizator: LOSI, dru┼ítvo za organiziranje lokalnih aktivnosti

 • ┼Żiga Jelov─Źan, bas
 • Igor Marjanovi─Ź, vokal, synth
 • Alja┼ż Ko┼íir, bobni
 • Matev┼ż Kova─Źi─Ź, kitara, synth

Apory Museum, je mlad ljubljanski band, ki svoj zvok gradi kot sestavljanko iz ko┼í─Źkov art, eksperimentalnega in elektronskega rocka. Sinergijo zvo─Źja  tako dolo─Źajo elektri─Źna kitara, dva sintesizerja, bas kitara, bobni, drum pad in dva vokala. Nastopili so ┼że v sklopu Klubskega maratona, ki ga organizira Radio ┼átudent, letos pa so se uvrstili tudi v finale letne "bitke bandov" na ┼átuku ÔÇô ┼áourocku. Video: https://www.youtube.com/watch?v=1t2u7dcv0Uo

Trajanje: 50 min. V primeru slabega vremena je petkov spored odpovedan.


Apory Musem (foto Maša Vodnik)


In the Attic

Pruh 
petek, 28. 6.2019, ob 21.30

Vstopnina: 5 ÔéČ (z Lento 3 ÔéČ)

Organizator: LOSI, dru┼ítvo za organiziranje lokalnih aktivnosti

 • Tatiana Smirnova, glas, synth
 • Christopher Charlesworth, bobni, bas
 • Edvard Hadalin, el. kitara

In The Attic je mlaj┼íi alt rokerski tri iz Ljubljane, vendar le z mednarodno zasedbo. Pevka Tatiana Smirnova iz Rusije, bobnar Christopher Charlesworth iz Avstralije in doma─Źi Edvard Hadalin so se zdru┼żili pod imenom In The Attic leta 2015. Skupaj so razvili svoj pesemski stil, ki opominja na vplive skupine, kot so Radiohead in Jeff Buckley, ampak kateri je originalno prilagojen za manj┼íi aran┼żma tri ─Źlanske zasedbe. Skupina je dolgo ─Źasa razvijala svoje pesni┼ítvo in je maja 2018 izdala svoj prvi studijski album JimmyÔÇÖs in istega leta tudi zmagala nate─Źaj skupin ┼ápil Liga. JimmyÔÇÖs, ki vsebuje 10 pesmi je konceptno ter narativno delo, s katerim je skupina In The Attic prevzela vlogo pripovedovalcev. Oddaja Tolpa Bumov na Radiu ┼átudent je pisala o albumu in zaklju─Źila s predvidevanjem, da bi skupina lahko postala ena osrednjih alterrock sil na tukaj┼íni sceni.

Trajanje: 50 min


Prodajna razstava Art for Sale / Papirnate zadeve

Umetnostna galerija Maribor
UGM Kabinet , Strossmayerjeva 6

21. ÔÇô 29. junij 2019

Umetniki: Nevena Aleksovski, Ur┼íka Ali─Ź, Ajda Auer, Boris Beja, Ur┼íula Berlot, Nina Slejko Blom in Conny Blom, Nenad Cizl, Nata┼ía Dre┼íi─ç, Vesna Drnov┼íek, Mina Fina, Enej Gala, Andreja Gregor─Źi─Ź, Ale┼í Horvat, Ili─ç, Du┼ía Jesih, Barbara Jurkov┼íek, ┼Żiga Kari┼ż, Milan Keti┼í, Tina Konec, Maja Babi─Ź Ko┼íir, Ksenija Kova─Źevi─ç, Ga┼íper Kun┼íi─Ź, Tanja La┼żeti─ç, Polonca Lov┼íin, Ma┼ía Mlinari─Ź, Cvetan Nedelkovski, Borut Pepenko, Polona Petek, Arjan Pregl, Tea Pristoli─Ź, Mirjana Rukavina, Small but Dangers (Simon Hudolin in Mateja Rojc), Zora Stan─Źi─Ź, Nata┼ía Tajnik Stopar, Brane ┼áirca, Gal ┼ánajder, Igor ┼átromajer, Miha ┼átrukelj, Simona ┼áuc, Helena Tahir, Hana Tav─Źar, Veronika Vesel Poto─Źnik in Sa┼ío Vrabi─Ź, Ana Vodu┼íek, Mojca Zlokarnik
kustosinja: Simona Vidmar

Umetnostna galerija Maribor v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na Pop-up prodajno razstavo umetni┼íkih del na papirju Papirnate zadeve, ki bo zbirateljem za─Źetnikom in drugim entuziastom ponudila prilo┼żnost, da se na enem mestu seznanijo s ┼íirokim naborom umetni┼íkih del uveljavljenih in obetavnih slovenskih ustvarjalcev ter da umetnost ponesejo v svoj dom ÔÇô in to po dostopnih cenah. Papirnate zadeve predstavljajo zanimiv izbor umetni┼íkih del na papirju/iz papirja ÔÇô sitotiske, digitalne printe, risbe, akvarele, kola┼że, ilustracije, papirnate objekte, zine, knjige umetnikov in ve─Ź. Pridite, naj vas navdu┼íijo!

Prost vstop z Lento.


Prodajna razstava Tina Konec / Transparentnosti

Umetnostna galerija Maribor
UGM Šop / Strossmayerjeva 6

21.ÔÇô29. junij 2019

Umetnica: Tina Konec
Kustosinja: Andreja Borin

Na prodajni razstavi v UGM Šopu predstavljamo mlado umetnico Tino Konec in njeno serijo risb naslovljeno Transparentnosti iz 2018 - 2019. Naprodaj bo 10 risb. Vabljeni, da si ogledate razstavo in v svoj dom odnesete kakšno umetnino po ugodnih cenah.
Tina Konec je diplomirala ┼íele leta 2015, vendar je njen izraz izmojstren in njene risbe izbru┼íene kot da bi imela za sabo ┼że dolgo ustvarjalno ┼żivljenje. Navdih njenih del je narava, natan─Źneje drevesa, ┼íe natan─Źneje iglavci. Eno ob drugo polaga na papir ali na prosojni paus papir poteze s svin─Źnikom ali ─Źrnim tu┼íem. V─Źasih risbo na paus papirju prekrije z drugo risbo s ─Źimer dobi izginjajo─Źe zamegljene prizore. 

Prost vstop z Lento.


Zora Ple┼ínar, retrospektivna razstava

UGM, Strossmayerjeva 6

19. april  ÔÇô  4. avgust 2019
otvoritev: 19. april 2019, 19.00

kustosinja razstave: Andreja Borin

Umetnostna galerija Maribor s ponosom predstavlja prvo pregledno razstavo fotografij Zore Ple┼ínar (r.1925, Maribor), najvidnej┼íe slovenske fotografinje sedemdesetih in osemdesetih let prej┼ínjega stoletja. Fotoklubu Maribor se je pridru┼żila leta 1968 in dve leti pozneje Ôłĺ kot edina ┼żenska Ôłĺ sodelovala na prelomni razstavi fotografske skupine Mariborski krog, ki si je prizadevala za avantgardni modernizem. V okolju odli─Źnih fotografov (Ivan Dvor┼íak, Zmago Jeraj, Janko Jelnikar, Branimir Jernei─ç, Stojan Kerbler) je Zora Ple┼ínar ┼że s svojim prvim ciklom Mimo uveljavila suveren avtorski izraz. V tri desetletja trajajo─Źem delovanju je slovensko fotografijo obogatila z odli─Źnimi ─Źrno-belimi cikli: MimoNad oblakiOdseviPraznovanjeTerelj in Rojstvo mesta / Novi Beograd. Njene fotografske podobe so povzdignjene v nadrealno, prividno, imaginarno, sanjsko. Realni tukaj in zdaj njenih odsevov, oblakov, hribov ali mesta v nastajanju je univerzalen in brez─Źasen, v dotiku s sanjsko razse┼żnostjo, ki prosto prehaja med zunanjo podobo in notranjim do┼żivljanjem. Obenem se je vseskozi posve─Źala tudi portretom, kjer se je polno izrazila njena topla, komunikativna narava in naklonjenost do otrok. Cikel Otro┼ítvo s svojo neposrednostjo in pristnostjo tako nesporno predstavlja vrh njene portretne fotografije.

Prost vstop z Lento.


Ajda Podgorelec: Raztan─Źi─Źevanje, razstava

Galerija Media Nox, ┼Żidovska ulica 12, Maribor

do 28. 6. 2019

Organizator: MKC Maribor

┬╗Ajda je najmlaj┼ía ustvarjalka s samostojno razstavo v Galeriji Media Nox. Prepri─Źala nas je s pronicljivim talentom, tehni─Źno spretnostjo ter s hipnoti─Źnimi podobami v─Źasih zelo surove realnosti, ki jo pre┼żari s kriti─Źnimi premisleki o vlogi mladih v dru┼żbi, a vendarle najde tudi pot k optimizmu.

Dobro leto so nastajale oljne slike na steklu in ogledalu. Avtorica Ajda Podgorelec za vsako sliko skrbno izbere tudi okvir, navadno star, lesen, katerega videz pri─Źa o njegovi preteklosti. Izbrane steklene nosilce, ki jih ob dana┼ínji poplavi platen zasledimo poredkoma, je avtorica sprva izbrala zaradi pragmati─Źnosti, saj gladka povr┼íina tehni─Źno omogo─Źa bolj┼íe prelivanje barv, dovr┼íeno slikanje mikrodetajlov ter lazurno gradnjo teksture.

Podobe Ajdinega ustvarjalnega dela posegajo v polje telesnega. Z njimi je zagotovo blizu mladim, medtem ko odrasle zbudi iz rahle pozabe, da se spet spomnimo, kako je biti najstnik, z vsemi dobrimi in slabimi stranmi, ki jih to prina┼ía ÔÇŽ Mladim ne moremo oporekati kriti─Źnosti, v kolikor posedujejo dovolj intelektualnega kapitala, s pomo─Źjo katerega osmislijo sebe in lastno vlogo v dru┼żbi. Pot do slednjega je seveda lahko tudi turbulentna: je izku┼ínja z negotovim izidom. A brez tega ne bi bilo takih dose┼żkov, niti take osebnosti, ki se je na tej poti uspela razviti.┬ź  Povzetek iz teksta hi┼íne kuratorke Galerije Media Nox, Petre ─îeh.

www.medianox.org

Vstopnine ni!


Ogledni depo modnih obla─Źil in dodatkov, razstava

Pokrajinski muzej Maribor, Razstavi┼í─Źe mariborski grad

Od 23. 5. 2019

V zbirki mode so plemi┼íka in me┼í─Źanska obla─Źila od 17. stoletja do danes. V zbirki hranimo ┼żenska, mo┼íka in otro┼íka obla─Źila, obutev, pokrivala ter raznovrstne modne dodatke. Vzrok za nastanek posebne zbirke mode je bilo gradivo, ki ga je muzej ┼że hranil, in gradivo, ki je bilo posebej zbrano ob pripravi ob─Źasne razstave Tristo let mode na Slovenskem Leta 1965. Leta 1973 je zbirka dobila svojo stalno postavitev, ki je bila na ogled do leta 2004. Z obstoje─Źim urejenim ┼ítudijskim depojem obla─Źilne kulture in novo postavitvijo oglednega depoja civilne mode ostaja muzej edinstveno sredi┼í─Źe za prou─Źevanje obla─Źilne kulture na Slovenskem.

Najstarej┼íe gradivo, ki je ohranjeno v fragmentih, je ostanek ┼żenskega obla─Źila iz grobega rjavega sukna in nakit. Najdba izvira iz grobnice rodbine Herberstein iz Betnave pri Mariboru iz tridesetih let 17. stoletja. Drugo grobno najdbo sestavljata obla─Źilo in obutev ┼żupnika Andreja Tav─Źarja iz Starega trga pri Slovenj Gradcu; najdba izvira iz leta 1638. Iz 18. stoletja so ohranjeni svilen mo┼íki suknji─Ź justaucorps, mo┼íki frak s svileno cvetli─Źno ornamentiko, mo┼íki svileni telovniki s kakovostnimi vezeninami, damski ┼żivotci, damske torbice - pompadure, damska pokrivala, par damskih ─Źevljev, pahlja─Źe in slonoko┼í─Źeno praskalo, s katerim so si segali pod lasuljo ali za steznik, da so laj┼íali srbe─Źico. Iz zacetka 19. stoletja sta ohranjena dva para damskih brezpetnih ─Źevljev, ki ozna─Źujeta obdobje empira. V sredino 19. stoletja uvr┼í─Źamo damske ─Źevlje, torbice in denarne mo┼ínji─Źke, pokrivala in ┼żivotce, ─Źrn mo┼íki frak ter mo┼íka pokrivala in dodatke. Od druge polovice 19. stoletja je gradivo v zbirki obse┼żnej┼íe. Ohranjene so damske obleke razli─Źnih krojev in materialov, bluze, stezniki ter ┼ítevilni modni dodatki, mo┼íka obla─Źila, pokrivala, obutev in drugi dodat- ki. Najobse┼żnej┼íe gradivo izvira iz 20. stoletja. Vanj sodijo ┼żenska, mo┼íka in otro┼íka obla─Źila, obutev, pokrivala in razli─Źni modni dodatki, zbirka pa se ┼íe zmeraj dopolnjuje s sodobnimi kreacijami.

http://www.museum-mb.si/https://www.facebook.com/pomum123/

Prost vstop z Lento.


Debata o kuhinji - kitchen debate, razstava

Pokrajinski muzej Maribor, Razstavi┼í─Źe Kino Partizan

8. 6. 2017 ÔÇô 31. 12. 2019

Na razstavi so prikazani kuhinjsko pohi┼ítvo, pripomo─Źki, posodje in tekstil, ki so shranjeni v Pokrajinskem muzeju Maribor. Najstarej┼íi razstavljen predmet so vratca stenskih omar iz za─Źetka 17. stoletja, najmlaj┼ía pa je Marlesova kuhinja Maksima iz leta 1970, ki je bila v uporabi ┼íe leta 2016. Razstavo dopolnjuje izbor ┼żivil, pri─Źevalci ÔÇô Ivan Gabrovec, Darja Gosten─Źnik, Irena Kajn─Ź, Ivanka Koprivnik, ┼átefka Ku─Źan, Uro┼í Mencinger, dr. Svetlana Slap┼íak ÔÇô pa posamezni vsebinski sklop zaokro┼żijo s svojo osebno zgodbo.

Razstava Debata o kuhinji - kitchen debate predstavlja zaklju─Źek raziskave o podpohorskih lesarskih obratih. Na Pohorju se je ┼że v drugi polovici 18. stoletja razvila ┼żivahna lesna proizvodnja, v kateri so lesno surovino predelovali v razli─Źne izdelke, ki so jih po cestah in reki Dravi spravljali do kupcev. Tradicionalni trgi pohorske lesne trgovine so bili Podravina, Ba─Źka in Banat. Pomembna tr┼żi┼í─Źa so bila tudi Mad┼żarska, Italija, Francija, Nem─Źija, Gr─Źija in Palestina. Leta 1945 so bili vsi obrati nacionalizirani in zdru┼żeni v ve─Źje enote. Na razstavi sta posebej predstavljeni dve tovarni. V Tovarni pohi┼ítva Maribor so izdelovali komplete klasi─Źnega kuhinjskega pohi┼ítva (kredenca, zaboj za kurivo, miza in ┼ítirje stoli), v tovarni Marles pa prve jugoslovanske moderne (vgradne) kuhinje.

http://www.museum-mb.si/https://www.facebook.com/pomum123/

Prost vstop z Lento.


Velike stvaritve malih mojstrov - strip, razstava

Pokrajinski muzej Maribor, Razstavi┼í─Źe mariborski grad

21. 5. 2019 ÔÇô 31. 8. 2019

U─Źence osnovnih ┼íol smo povabili, da v obliki stripa upodobijo svojo zgodbo. Njihova dela so razstavljena na razstavi STRIP. S tem muzejskim pedago┼íkim projektom se navezujemo na razstavo Doba me┼í─Źanstva, ki jo bomo v Pokrajinskem muzeju Maribor odprli leta 2019.

Z razvojem ─Źasnikarstva sta se ┼że v 19. stoletju pojavila strip in karikatura, ki sta postala hitro popularna. V stripih so z risbo in kratkim besedilom avtorji pripovedovali zgodbe, velikokrat dru┼żbeno kriti─Źne, aktualne in duhovite. Strip je postal v 20. stoletju priljubljena literarna oblika namenjena otrokom, po njih pa so radi segali tudi odrasli. Povabilu se je odzvalo 154 u─Źencev iz 14 osnovnih ┼íol. Pod vodstvom 19 mentorjev so ustvarili 139 stripov. Sodelujo─Źi u─Źenci so iz naslednjih osnovnih ┼íol: O┼á Antona Ingoli─Źa Polskava, O┼á Breg, O┼á Cirkovce, O┼á Cirkulane-Zavr─Ź, O┼á Franca Le┼ínika-Vuka Slivnica pri Mariboru, O┼á Franca Rozmana-Staneta Maribor, O┼á Jakobski Dol, O┼á Kungota, O┼á Leona ┼átuklja Maribor, O┼á Mladika Ptuj, O┼á Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, O┼á Ra─Źe, O┼á Star┼íe, O┼á Voli─Źina.

http://www.museum-mb.si/https://www.facebook.com/pomum123/

Prost vstop z Lento.


Tr┼żnica sprehodov

Ulica ┼íkofa Maksimilijana Dr┼że─Źnika 2

20. ÔÇô 29. 6. 2019 med 18.00 in 21.30

Organizator: Zadruga ┼Żivo Mesto z.o.o.

Ste ┼że kdaj obiskali Rajzefibrovo tr┼żnico? Pravite, da ne? Seveda ne! Le kako, ko pa je letos prvi─Ź, da se v ─Źasu Festivala Lent predstavljajo produkti projekta Maribor is the Future, skupaj s produkti in storitvami njihovih pridru┼żenih partnerjev. Podajte se na potep s slavnimi osebami iz mariborske zgodovine, postojte v katerem izmed lokalov in kaj popijte, obi┼í─Źite skrite koti─Źke mesta in se prepustite vrtincu zgodb, ki jih mesto nosi v svojem nedrju. Odtisnite in oblecite si svojo naj mariborsko majico, razveselite prijatelja s ┼ítajerskim ├írgom, na hladilnik si pritrdite veduto Maribora. Ne bojte se spoznati ljudi, ki sokreirajo na┼ío skupno mestno zgodbo. Pridite na tr┼żnico in poi┼í─Źite nekaj zase!

Vstopnina: 10 ÔéČ, za imetnike Lente 9 ÔéČ

ÔÇőÔÇőÔÇőÔÇőÔÇőÔÇőÔÇő

Ort

Accessibility(CTRL+F2)
color contrast
text size
highlighting content
zoom in