Prvi lentovski koraki bodo plesni - od 20. do 23. junija vabimo na 4 vrhunske večere!

Zdaj že tradicionalno bodo prvi lentovski koraki pripadli plesalcem, ki bodo bogat program 27. Odprte plesne scene začeli v sredo, 20. junija, v Lutkovnem gledališču Maribor. Plesni oder bosta s predstavo Breze otvorili Rebeka Hanžel in April Veselko, ki je tudi koreografinja predstave, nastale v koprodukciji Plesne izbe Maribor in Centra plesa Maribor. Še isti večer se bodo s Potujočimi kamni predstavili plesalci Plesne izbe, v plesalni »loop« pa nas bo vrgla Maja Lamovšek s točko Loop the loop.

Dva atraktivna nastopa nas čakata tudi naslednji dan, prav tako v Lutkovnem gledališču. Kako plesalci gradijo mostove med narodi balkanskega prostora nam bo predstavil Balkan Dance Project Vol. 3, v katerem bomo lahko videli, kako Cankarja prevesti v ples, kar pa nam bo pokazal režiser, dramaturg in koreograf Aleksandar Nikolić, ki se je lotil pisateljeve klasike Pohujšanje v dolini Šentflorjanski. Večer bo zaključil izjemen makedonski koreograf Igor Kirov, s predstavo Zakaj te ni.

V petek, 22. junija, ob 20. uri se bo na Malem odru SNG Maribor predstavil Plesni Teater Ljubljana, ki v koprodukciji z mariborskim Centrom plesa v naše mesto prinaša sodobno-plesni performans ob spremljavi odlične moderne glasbe SSPJ. Plesno dogajanje pa bo naslednji dan, 23. junija, na istem odru sklenila atraktivna plesno-igrana predstava Kamniti čevlji.

Za ogled dogodkov Odprte plesne scene potrebujete vstopnice, ki jih kot imetniki Lente ali Dnevne Lente prejmete brezplačno na festivalskih prodajnih mestih ali pred dogodkom na prizorišču; lahko pa kupite tudi posamezno vstopnico za vsakega od 4 večernih dogodkov (cena = 5 €).
Število mest je omejeno, zato si je dobro priskrbeti vstopnice vnaprej!

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si poglejte pregleden URNIK DOGODKOV.