Muso rides again | Musik | DJ ve─Źer

Muso spet jezdi!

Milan Latin - Muso. Siva (dobesedno) eminenca mariborske glasbene scene, glasbeni sladokusec in poznavalec, dolgoletni glasbeni sodelavec Narodnega doma Maribor. Nekdanji urednik glasbenega uredni┼ítva za regionalno televizijo RTS, sodelavec Radia Maribor, je bil ves ─Źas svojega delovanja tudi vrhunski u─Źitelj in mentor vseh, ki s(m)o ┼żeleli spoznavati jazz, etno, world in ┼íe kak┼íno (dobro) glasbo, druga─Źno od tiste, ki so jo ponujale mainstreamovske glasbene lestvice.

Po poklicu trgovec (zase pravi, da je edini Maribor─Źan, ki je 25 let prodajal avtomobilske dele, pa ni imel svojega avtomobila), po du┼íi sofisticiran dekadenten marginalec. Otrok beat generacije, ki ga je v sedemdesetih obrnilo k jazzu. Tisti z legendarnimi ─Źri─Źki, ki jih je spustil na koncu ┼ípila, ko je zavrtel ┬╗It couldn't be better than it is right now┬ź od The Ozark Mountain Daredevilsov. Tisti, ki je skupaj s ┼íe eno sivo eminenco, fotografom Mi┼íom Hochst├Ątterjem, na Gospejni s stenskimi projekcijami ob spremljavi glasbe zasejal seme mariborskih ┼żivih dvori┼í─Ź. Cenjen je bil tudi kot glasbeni opremljevalec oddaj na radiu in televiziji, filmov in promocijskih spotov ter kot avtor ┼ítevilnih oddaj o glasbi.

┼áe prav posebej pa je navdu┼íeval kot did┼żej, vrhunski jezdec ┬╗elpejk┬ź in plo┼í─Źkov, z izostrenim okusom in pretanjenim ob─Źutkom za ustvarjanje avtorsko prepoznavne zvo─Źne atmosfere. Vizionarski kreator novih glasbenih svetov, ki jih je gradil s svojimi brez┼íivnimi prelivanji in prepletanji skrbno izbranih, mnogokrat buti─Źnih komadov. In prav v tej njemu tako ljubi vlogi ga bomo kon─Źno spet videli.
Muso namre─Ź spet jezdi! 

Vsak petek, vse do konca maja, med 18.00 in 18.30, v predbalkonski dvorani Narodnega doma v Mariboru, z neposrednim prenosom naravnost v va┼íe domove. 

Prisluhnili bomo vrhunskemu izboru iz bogatega repertoarja Festivala Lent, ki ga je kot strokovni glasbeni svetovalec sooblikoval ve─Ź kot dve desetletji, ter mu s svojim bogatim znanjem in organizacijskim talentom dal neizbrisen pe─Źat. Ob tem pa bomo u┼żivali ┼íe v izbranih glasbenih za─Źimbah z vseh vetrov, pospremljenih z izvirnimi komentarji. Prava stvar za vse, ki znate u┼żivati ob glasbi. Za glasbene sladokusce in tiste, ki to ┼żelite postati.

Ne zamudite, da vam ne bo ┼żal. Ker... ko Muso rola, muzika rula! 

S temi virtualnimi dogodki tudi uvajamo leto┼ínji Festival Lent. 

Spremljaj koncert v ┼żivo


Milan Latin - Muso, DJ

Ort

Accessibility(CTRL+F2)
color contrast
text size
highlighting content
zoom in