Raggalution ● Bad Manners (GBR)

glasba | koncert

Legendarna britanska ska zasedba premierno na Festivalu Lent!

RAGGALUTION

Kranjski Raggalution od leta 2011 mešajo svojo reggae čorbo, začinjeno z dubom, funkom in ščepcem psihadelije. Z rednim touranjem so svoj studijski prvenec iz leta 2013, Mask of Liberty, ponesli od Grčije do Nizozemske. Aprila 2017 so Raggalution izdali svoj drugi album Gatekeeper, ki ga sedaj predstavljajo na odrih širom Evrope. Oba albuma si lahko zastonj snamete iz njihove spletne strani.


Raggalution

  • Mak Sever - bas
  • Luka Bedene - vokal
  • Pavel Čebašek - bobni
  • Žiga Fazarinc - kitara
  • Jure Grahek - klaviature
  • Leon Slabe - trobenta
  • Jernej Jenko - tolkala

BAD MANNERS (GBR)

Legendarna britanska ska zasedba premierno na Festivalu Lent!

Začetki skupine Bad Manners (Slabe manire) segajo v leto 1976, v čas, ko je ska glasba doživljala preporod in so na glasbenih lestvicah kraljevali Madness , The Specials in The Selecter. Fantje v takratni zasedbi Bad Manners so sprva igrali le za lastno zabavo in na šolskih prireditvah, že v začetku osemdesetih let pa zasloveli najprej v domačem Londonu, kar kmalu pa še v celotnem Združenem kraljestvu ter tudi izven meja, na mednarodnem področju. Hitro so se vzpenjali po glasbenih lestvicah, kjer so se med letoma 1980 in 1983 kar sto enajst tednov obdržali na domači lestvici singlov. Z njihovim edinstvenim načinom igranja in ustvarjanja glasbe je tudi nastala nova zvrst ska glasbe, imenovana ska'N'B, nekakšna mešanica ska in ritem ter blues glasbe.

Skupina je zaslovela tudi zaradi prepoznavnega frontmana Busterja Bloodvessla, ki je zaradi svojih nastopov, prepoznavne pojave in raznih predrznih ekscesov na (televizijskih) nastopih dodatno pripomogel k večanju slovesa skupine. Prav tako je Bloodvessel postal tudi nekakšen »mednarodni veleposlanik« za debele ljudi. Debelost zagovarja na vsakem koraku in tudi preko pesmi, ki jih skupina preigrava (Lip up fatty) kot z naslovi albumov. Nekaj let pa je imel v lasti tudi hotel Fatty Towers in vabil predvsem goste, ki radi dobro (in veliko) jedo. Prav zaradi vsega tega so Bad Manners svojo specifično glasbo pričeli imenovati kar »Fat sound« (debeli zvok).

Največje uspešnice Bad Mannersov so »My Girl Lollipop«, »Lip Up Fatty«, »Can Can«, »Special Brew« and »Walking In The Sunshine«. Po več kot štiridesetih turbulentnih letih ustvarjanja pa skupina še zmeraj nastopa na številnih koncertnih turnejah po svetu in razveseljuje navdušence dobre ska glasbe.

Lokacija

Sponzor dogodka