Del festivalskega glasbenega utripa bomo prvič ponesli na mestne ulice in trge, ko bo zarohnelo na tlakovcih in asfaltu.

V okviru Festivala Lent 2018 pričenjamo z novim koncertnim dogajanjem, ki smo mu nadeli ime Pozor! Muzika na cesti! Del festivalskega glasbenega utripa bomo torej ponesli na mestne ulice in trge, pomembna in velika posebnost pa sta oba dnevna termina, ko bo zarohnelo na uličnih tlakovcih in asfaltu.

Pozivamo glasbenike in glasbene skupine, da se prijavijo za ulične koncertne nastope v okviru dnevnega dogajanja Festivala Lent 2018. Glasbeniki bodo svoje kitarske ojačevalce prvič vključili že ob 11. uri dopoldan, ob 17. uri pa bomo pričenjali s popoldanskimi koncerti. Dogodki se bodo sicer odvijali na treh različnih prizoriščih, in sicer na Gosposki in Poštni ulici ter na Grajskem trgu v Mariboru.

Pričakujemo pozitiven odziv na glasbo, ki jo bodo v živo izvajali različni izvajalci, ob sicer nenavadnih terminih, in verjamemo, da bo prinesla nadvse kvalitetno poživitev običajnega vrveža po mestnih ulicah in trgih. Glasbene zvrsti, ki bodo barvale poletne festivalske dneve, so jazz, rock, folk, etno, live elektronika, klasična glasba, pihalne godbe …

Prijava za sodelovanje mora vsebovati:

  • ime glasbenika oz. skupine,
  • število in imena članov zasedbe,
  • fotografije glasbenika oz. skupine,
  • nekaj glasbenih posnetkov v obliki mp3 ali povezav do glasbe (Bandcamp, Myspace …),
  • želeni termin izvedbe koncerta in
  • tehnični rider.

Vsi nastopajoči bodo za svoj nastop prejeli tudi manjše denarno nadomestilo. Prav tako pa bodo lahko »s klobukom« zbirali prostovoljne prispevke občinstva in mimoidočih.

Prosimo, da prijave pošljete na naslov: muzikanacesti@festival-lent.si. Za vse dodatne informacije: producent Marjan Ornik, telefon 040 632 232.

Rok oddaje prijav je najkasneje do ponedeljka, 4. 6. 2018; prijave bomo zbirali do zapolnitve programa.