Kulinarični kotički

SladoLent

SladoLent, festivalsko prizorišče vrhunske "street-food" kreativne kulinarike na promenadi ob Vodnem stolpu.

22. junij
Jure Tomič je svetovni prvak, Gregor Rozman ima medalje s kuharskih olimpijad, Leon Pintarič pa ima šele 24 let, pa je že chef! Vsak na svojem koncu, dolenjskem, prekmurskem in gorenjskem, s po tremi srčki kreativno posodabljajo slovensko regionalno kuhinjo.

  • Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice, 3 srčki)
  • Leon Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci, 3 srčki)
  • Grega Rozman (Restavracija Lambergh, Dvorska vas, 3 srčki)

23. junij
Trije ljubljanski chefi, toda vsak s svojim slogom. Zupan je tetovirano-avandgarden, Fink je grajsko-tradicionalen in Kovač je haute-eleganten. Živahna ljubljanska kulinarična scena ob mirni Dravi.

  • Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana, 3 srčki)
  • Damjan Fink (Gostilna na gradu, Ljubljana, 2 srčka)
  • Peter Kovač (Restavracija Maxim, Ljubljana, 2 srčka)

24. junij
Vabljeni za chefovo mizo, izza katere vam kuhajo kar štirje vrhunski chefi! Najboljše iz Ljubljane, najboljše z Bleda in najboljše iz Dolenjskih Toplic. JB krat dva, oče in sin, Simon krat medalje z mednarodnih tekmovanj, Roberto krat srce in smeh.

  • Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)
  • Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana, Bled, 3 srčki)
  • Roberto Gregorčič (Oštarija, Dolenjske Toplice, 1 srček)

25. junij
To je mogoče le na SladoLentu! Trije najbolj ”odštekani” slovenski chefi skupaj, v živo in samo za vas! Dva brata in dve sestri ter brat! Denkov Grega je največji tehnik med slovenskimi chefi, Luka z Griča je največji kreativec, Makov David pa kuha najbolj(še) brez zavor.

  • Grega Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota, 4 srčki)
  • Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)
  • David Vračko (Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)

26. junij
Trije gorenjski chefi v novi postavi! Dovršena eleganca Igorja Jagodica z Gradu, nova slovenska kuhinja Uroša Štefelina iz Vile in kulinarično presenečenje Mihe Dolinarja, ki je prvič na SladoLentu, izpod Vršiča.

  • Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)
  • Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)
  • Miha Dolinar (Restavracija Milka, Kranjska Gora, 2 srčka)

27. junij
Degustacijski meni mame in sina na ekološki kmetiji z največ srčki, fajn kulinarično doživetje dveh mladih chefov sredi parka veličastnega dvorca in krasna hiša mladega kulinaričnega presenečenja - prvič na SladoLentu - iz vasi, ki je polna dobrih gostiln.

  • Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž, 3 srčki)
  • Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov, Novo Celje, 2 srčka)
  • Jurij Daolio (Hiša Krasna, Lokev, 2 srčka)

28. junij
Štajersko, toda s treh različnih koncev in iz treh različnih restavracij, grajske, izletniške ter šolske. 1-2-3 srčki, toda s tremi chefi, ki jih druži, ob različnosti slogov, izkušenj in prepoznavnosti, ambiciozna predanost ustvarjanju.

  • Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor, Laško, 3 srčki)
  • Aljaž Novšak (Tri lučke, Sremič, 2 srčka)
  • Sebastjan Plevčak (Restavracija Sedem, Maribor, 1 srček)

29. junij
Vrhunec tik pred zaključkom! Najbolj znani slovenski chef iz najbolj znane slovenske gostilne, toda samo za vas. Najboljši somelje iz najboljše vinoteke, toda v chefovski vlogi. Najmanjša slovenska restavracija, toda na največji chefovski promenadi. Zabava je zagotovljena. Ne le predstava, pravi kulinarični show!

  • Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono, 4 srčki)
  • Gašper Čarman (Danilo gostilna&vinoteka, Reteče, 3 srčki)
  • Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor, 2 srčka)

30. junij
Joj, kaj je že konec!? Da ni konca (okusov), bodo poskrbeli ognjemet, kar štirje chefi - Boštjan Pavli je lani imel največji naval, mariborski chefi pa imajo vedno največ navijačev - in jutro desetega dne devetdnevne promenade vrhunskih chefov, vin in dobrojedcev!

  • Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana, 2 srčka)
  • Mišo Krojsl (Rožmarin, Maribor, 1 srček) in Gregor Jager (Gostilna Maribor, 1 srček)
  • Davorin Verlič (City Terasa, Maribor, 1 srček)

Vinsko LENTanje pri Stari trti

Vsak dan v času Festivala Lent bo na poletnem vrtu pred najstarejšo trto sveta moč pokušati bogat nabor najboljših vin štajerskih vinarjev – od rednih trgatev do posebnih polnitev in arhivskih vin. Vinske večere bomo zaokrožili s ponudbo odlične kulinarične spremljave. 

Razpored vinskih večerov: 

  • petek, 22. 6. 2018: Svečina, Plač
  • sobota, 23. 6. 2018: Kungota, Jarenina
  • nedelja, 24. 6. 2018: Šentilj, Pesnica, Počehova
  • ponedeljek, 25. 6. 2018: Jeruzalem, Ormož
  • torek, 26. 6. 2018: Malečnik, Vodole, Jakobski Dol
  • sreda, 27. 6. 2018: Hoče, Slivnica, Fram
  • četrtek, 28. 6. 2018: Limbuš, Pekre, Hrastje
  • petek, 29. 6. 2018: Radizel, Bistrica, Konjice
  • sobota, 30. 6. 2018: Kamnica, Rošpoh, Šober

Pridružite se nam lahko vsak večer od 19. ure naprej. Cena degustacijskega vzorca je 2 €. 

Organizator:  Hiša Stare trte, Zavod za turizem Maribor Pohorje, www.staratrta.si